Beneficii mai puţin ştiute ale consumului de castraveţi

Originari din India, castraveţii susţin multe procese în organism, datorită substanţelor pe care le conţin. Află cum te ajută consumul constant de castraveţi, mai ales acum când temperaturile din termometre au crescut.
Te ajută să slăbeşti
Castraveţii au puţine calorii,însă abundă în apă. Aşadar,consumă-i în salate sau ca atare fără să-ţi faci probleme pentru silueta ta. Din contră,aceste legume te pot ajuta să slăbeşti,deoarece conţin multe substanţe nutritive esenţiale pentru un sistem digestiv sănătos.
Îţi hidratează corpul
Datorită conţinutului mare de apă,castraveţii îţi menţin corpul hidratat mai mult timp decât dacă ai bea apă.
Sunt un bun diuretic
Consumul de castraveţi favorizează eliminarea toxinelor din corp prin urină. Înrucât sunt un bun diuretic,castraveţii ajută şi la dizolvarea pietrelor de la fiere sau rinichi.
Oferă corpului multe vitamine şi minerale
În compoziţia castraveţilor se găsesc vitaminele B1,B2,B3,B5,B6 şi acid folic,iar în ceea ce priveşte minerale,aceştia abundă în calciu,fier,magneziu,fosfor,potasiu şi zinc.
Menţin sănătatea pielii
Castraveţii conţin substanţele nutritive necesare pentru o piele frumoasă şi sănătoasă. Pe lângă apă,vitamine şi minerale,în compoziţia acestor legume se găsesc doi acizi importanţi pentru piele-acidul ascorbic şi acidul cafeic,care reduc cearcănele şi redau elasticitatea pielii.
Sunt indicaţi în caz de diabet
Specialiştii susţin că în compoziţia castraveţilor se găseşte un compus care susţine procesul de formare a insulinei.
































