Beneficiile consumului de mere
Parfumate şi aromate, merele nu sunt doar bune la gust, ci şi benefice organismului. Cu un conţinut de aproximativ 80% apă, merele aduc un aport mare de vitamine şi minerale întregului corp.
Îmbunătăţesc digestia
Bogate în vitamina B2 şi acizi naturali,merele ajută la curăţarea intestinului şi la eliminarea senzaţiei de balonare. De asemenea,conţinutul de pectină (un tip de fibră) din mere previn şi tratează constipaţia. Este suficient să mănânci câte un măr în fiecare dimineaţă pe stomacul gol pentru a avea o stare de bine. Poţi consuma atât mere proaspete,cât şi coapte.
Merele sunt fructe cu un aport caloric scăzut şi pot fi adăugate şi în curele de slăbire. De asemenea sunt ideale şi pentru diabetici deoarece au o cantitate mică de zahăr.
Previn îmbolnăvirile
Conţinutul de iod din mere contribuie la buna funcţionare a glandei tiroide. Vitamina A din aceste fructe ajută la prevenirea şi la tratarea răcelilor şi a infecţiilor,la îmbunătăţirea vederii şi la protejarea pereţilor vaselor de sânge.
Potasiu din mere previne bolile sistemului genito-urinar şi dezvoltarea pietrelor la rinichi.
Consumul regulat de mere şi suc de mere proaspăt previne distrugerea celulelor creierului şi a pierderii memoriei.
Evită să mănânci seminţele
Seminţele merelor au în compoziţie substanţe,vitamine şi enzime care împiedică apariţia cancerului. Cu toate acestea,consumul exagerat de seminţe nu este recomandat deoarece acestea conţin amigdalină,substanţă care se descompune în substanţe toxice pentru organism.
Dacă ai probleme cu dantura,evită să mănânci merele dulci. Dacă suferi de gastrită şi ulcer,elimină din meniu merele acre.
Citeşte şi: