Berea previne formarea pietrelor la rinichi

1 70204 original jpg jpeg

Consumul moderat de bere reduce riscul apariţiei calculilor renali, datorită efectului diuretic şi conţinutului mare de apă, potrivit unui studiu realizat de către Departamentul de Nutriţie al Şcolii Publice de Sănătate Harvard.

În cadrul studiului,cercetătorii au verificat relaţia dintre 21 de băuturi diferite şi riscul apariţiei pietrelor la rinichi.

Dintre toate băuturile studiate,berea s-a dovedit a fi cea mai utilă în prevenirea calculilor renali,consumul moderat reducând cu până la 21% riscul apariţiei pietrelor la rinichi.

" Băută în cantităţi moderate, berea contribuie la diminuarea riscului formării depozitelor de calciu în rinichi. Aceste depozite de calciu amestecate cu săruri şi alte minerale se transformă în cele din urmă în pietre localizate la nivelul rinichilor.",susţine preşedintele Centrului de Studii despre Bere,Sănătate şi Nutriţie,Corina Zugravu.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de peste 45 de mii de bărbaţi,cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani,care nu aveau pietre la rinichi şi nici nu au avut vreodată. Cercetătorii au analizat datele obţinute după o perioadă de şase ani.Recente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg