Cafeaua, energie dublă într-o singură ceaşcă

1 80581 original jpg jpeg

Te numeri printre persoanele care nu concep ziua fără o cană de cafea fierbinte? Pe lângă faptul că te încarcă cu energie de la primele ore ale dimineţii, băutura are numeroase beneficii pentru sănătate!

Dă o stare de bine

O ceaşcă de cafea nu doar că te trezeşte dimineaţa, dar îţi dă şi o stare de bine. Dintr-un studiu publicat în 2011 de Universitatea Harvard a reieşit faptul că femeile care consumau 4 patru ceşti de cafea pe zi au prezentat cu 20% mai puţine şanse să sufere de depresie de-a lungul vieţii. Motivul? Cafeaua stimulează creşterea nivelului de serotonină şi dopamină, neurotransmiţătorii care aduc bună dispoziţie.

Stimulează memoria

Cafeina e considerată cea mai consumată substanţă stimulatoare din lume. Intră în circuitul sangvin şi ajunge în creier, unde are un dublu efect. Pe de o parte, alungă senzaţia de oboseală şi creşte nivelul de energie al organismului. Pe de altă parte, creşte nivelul de dopamină, substanţa care transmite informaţia la nivelul sistemului nervos, iar memoria, timpul de reacţie, capacitatea de concentrare şi unele funcţii cognitive sunt vizibil îmbunătăţite.

Previne îmbătrânirea prematură

Boabele de cafea neprocesate au în componenţa lor aproximativ 1.000 de antioxidanţi, numărul lor crescând în timpul procesului de prăjire. De fapt, o ceaşcă de cafea conţine mai mulţi antioxidanţi decât ceaiul verde sau cacaua. Antioxidanţii neutralizează radicalii liberi în exces, prevenind îmbătrânirea prematură a organismului.

Dublu beneficiu în bolile neurodegenerative

Maladia Alzheimer şi boala Parkinson sunt cel mai des întâlnite boli neurodegenerative la persoanele peste 60 de ani. Nu există remediu, însă s-a observat că persoanele care beau în mod constant cafea au risc mai redus de apariţie a acestor boli. Cafeina previne scăderea funcţiei cerebrale. Un alt motiv care ar împiedica apariţia acestor boli este scăderea riscului de diabet de tip 2, o afecţiune cu repercusiuni neurologice.

Cafeaua conţine substanţe nutritive. Mai exact, ea are în componenţă vitaminele B12, B3 şi B5, magneziu, potasiu şi mangan.

Efectele benefice ale cafelei se fac simţite mai ales la persoanele care beau cafea neagră. În combinaţie cu zahăr, frişcă sau lapte, beneficiile sunt reduse. Pentru majoritatea adulţilor, doze moderate de cafeină – 200-300 mg, adică 2-4 ceşti de cafea pe zi – sunt binevenite.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg