Cafeaua proteică face furori în mediul online, însă cât este de benefică?

1 cafea proteica jpg jpeg

În rândul tinerilor, în special în cazul iubitorilor de sport, a apărut de curând o nouă băutură, care face furori pe reţelele de socializare - cafeaua proteică, cunoscută sub numele de „proffee‟. Băutura este preferată de mulţi, însă oare este la fel de sănătoasă precum cafeaua clasică?

Aşa cum o dă de gol şi numele, „proffee‟ sau cafeaua proteică este o combinaţie între cafea şi proteine. Simplu, nu? Deşi nu este la fel de aspectuoasă precum cafeaua Dalgona, care a fost la un moment dat virală pe Internet, se pare că această cafea proteică i-a ajutat pe mulţi americani să consume mai multe proteine. Dacă pe piaţă există deja pâine proteică, paste proteice sau sucuri proteice, până la urmă de ce nu ar exista şi cafeaua proteică? Iată mai multe informaţii despre această „cafea-vedetă‟ de pe Tik Tok!

Importanţa proteinelor în dietă

Proteinele sunt esenţiale pentru alimentarea organismului. Proteina este un element important al dietei noastre pentru că ajută, menţine, vindecă şi repară ţesăturile din corp, precum: muşchii, pielea sau părul. Totodată influenţează creşterea musculară şi ne ajută să ne menţinem greutatea la un nivel optim. Proteinele pot fi găsite în: carne, lactate şi în anumite legume, însă pentru că mulţi sportivi sau oameni obişnuiţi nu consumă suficiente proteine, aceştia apelează şi la suplimentele proteice.

Cum se prepară cafeaua proteică şi ce beneficii are

De obicei, cafeaua proteică este făcută prin adăugarea unei cantităţi de proteină (20-30 de grame de proteină pulbere) în cafeaua neagră. Unele persoane obişnuiesc să adauge şi îndulcitori sau siropuri, pentru un gust aromat, şi să o consume fie la micul-dejun, fie după antrenamentul sportiv.

În general, cafeaua este plină de antioxidanţi, iar o pudră de proteine oferă energie şi sprijină repararea muşchilor. Până aici, numai de bine despre această băutură, însă trebuie, în primul rând să fii atent la ingredientele proteinei! Pulberea de pudră proteică poate varia în ingrediente; aceasta poate fi creată pe bază de plante, însă poate conţine şi coloranţi artificiali, conservaţi sau îndulcitori, de aceea este indicat să citeşti lista ingredintelor, pentru a evita apariţia unor posibile alergii sau probleme de sănătate. Totodată, o cafea proteică sănătoasă trebuie să conţină puţine zaharuri sau chiar deloc.

Atenţie la cantitate!

Potrivit unui studiu publiat în revista „Nutrients‟, în momentul în care proteina este consumată în combinaţie cu cofeină, performanţa fizică şi musculară se poate îmbunătăţi. Însă, trebuie să ţinem cont de cantitatea de proteine consumată! Pentru a profita de toate beneficiile cafelei proteice este indicat să consumăm între 1,2 şi 2 grame de proteină / kilogram din greutatea corporală, nu mai mult şi nici mai puţin. Potrivit huffpost, dacă ai o dietă sănătoasă şi consumi grăsimi sănătoase, proteine din alimente, carbohidraţi complecşi, fructe şi legume, nu este nevoie să iei suplimente. Cei care pot introduce în dieta lor aceste suplimente sunt vegetarienii, veganii sau persoanele care practică exerciţii fizice intense.

Sursă foto: Shutterstock Recente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg