Carnea de pui versus carnea de curcan

1 80300 original jpg jpeg

Atât pieptul de curcan, cât şi pieptul de pui sunt produse din carne de pasăre. Ele sunt cel mai frecvent consumate ca surse principale de proteine. Acestea se încadrează în categoria cărnii slabe şi, prin urmare, oferă proteine importante pentru creşterea masei musculară. Dar te-ai întrebat vreodată care este valoarea nutritivă a acestor două produse din carne?

Profilul nutriţional similar

Atât carnea de curcan, cât şi carnea de pui au profiluri nutritive similare. Ambele sunt considerate carne albă slabă. În timp ce diferenţele dintre carnea de curcan şi carnea de pui sunt minimale, carnea de curcan nu duce la creşterea masei musculcare, în timp ce carnea de pui da.

Calorii

Ambele tipuri de carne sunt scăzute în calorii, motiv pentru care ele pot fi incluse în alimentaţie pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase şi pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, carnea de curcan are un indice caloric mai mic decât carnea de pui. Un piept de curcan dezosat conţine doar 123 de calorii, iar pieptul de pui dezosat şi fără piele 135 de calorii.

Surse de aminoacizi

Aminoacizii sunt molecule care stau la baza construirii proteinelor, substanţe care au un efect pozitiv asupra sistemului muscular. Însă, în acest caz, carnea de curcan este superioară cărnii de pui în conţinutul său de aminoacizi.

Grăsime

Care crezi că are un conţinut mai scăzut de grăsime – carnea de pui sau de curcan? Răspunsul este carnea de curcan; ea este mult mai slabă în comparaţie cu puiul. Dacă vrei să o incluzi în alimentaţie când vrei să slăbeşti, carnea de curcan ar fi cea mai bună opţiune. Dar, din nou, carnea de pui ar ajuta şi la obiectivul tău de scădere în greutate şi construirea de masă musculară.

Proteine

Femeile necesită 46 de grame de proteine, iar femeile însărcinate şi cele care alăptează au nevoie de 71 grame de proteine zilnic. Aşadar, pieptul de pui şi pieptul de curcan vor oferi numai 26 de grame de proteine din necesarul zilnic. Poţi să consumi proteine slabe de trei ori pe săptămână.

Vitamine şi minerale

Atât carnea de pui, cât şi carnea de curcan conţin aceleaşi vitamine şi minerale. Vitamina B6, fosfor, riboflavină etc. sunt prezente în aceste două tipuri de carne. În plus, carnea de curcan este sursă importantă de seleniu şi cupru – aceste două minerale ajută la menţinerea unui sistem imunitar sănătos.

Credit foto: www.fitday.com



Recente

pexels yankrukov 7233912 jpg
impressed speechless cute ginger girl hearing stunning gossip covering mouth form amazement shoo jpg
evi t 9Gs0qk9Z3WU unsplash jpg
full shot woman meditating home (1) jpg
Poza de cover  Cand este momentul potrivit sa mergi la un psiholog Semne si indicii de luat in considerare O femeie la birou, laptop, dificultati psiho emotionale jpg
alexander grey QGQz IBBl5w unsplash jpg
4eab443c 60d0 4c1f b275 7df48390e433 jpg
1755167796 6qH1 jpg
tania mousinho vF0l0bqLRKY unsplash jpg
60 61 shutterstock 1257013507 jpg
e2a3a77f 56cf 4449 9774 4dfb97046c00 jpg
attractive redhead man woman talking jpg
helena lopes VpriVSzhKT0 unsplash jpg
anna keibalo dzMWKurYlUE unsplash jpg
aura energetica 2459091977 jpg
Vrei ca oaspet¦ªii hotelului ta¦åu sa¦å te recomande prietenilor s¦ªi familiei jpg
shutterstock 1242058546 jpg
closeup serious nice businesswoman with coffee jpg
un barbat in varsta se uita pe un telefon mobil tinand in amna un card de credit jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg