Carnea de pui versus carnea de curcan

1 80300 original jpg jpeg

Atât pieptul de curcan, cât şi pieptul de pui sunt produse din carne de pasăre. Ele sunt cel mai frecvent consumate ca surse principale de proteine. Acestea se încadrează în categoria cărnii slabe şi, prin urmare, oferă proteine importante pentru creşterea masei musculară. Dar te-ai întrebat vreodată care este valoarea nutritivă a acestor două produse din carne?

Profilul nutriţional similar

Atât carnea de curcan, cât şi carnea de pui au profiluri nutritive similare. Ambele sunt considerate carne albă slabă. În timp ce diferenţele dintre carnea de curcan şi carnea de pui sunt minimale, carnea de curcan nu duce la creşterea masei musculcare, în timp ce carnea de pui da.

Calorii

Ambele tipuri de carne sunt scăzute în calorii, motiv pentru care ele pot fi incluse în alimentaţie pentru menţinerea unei greutăţi sănătoase şi pentru pierderea în greutate. Cu toate acestea, carnea de curcan are un indice caloric mai mic decât carnea de pui. Un piept de curcan dezosat conţine doar 123 de calorii, iar pieptul de pui dezosat şi fără piele 135 de calorii.

Surse de aminoacizi

Aminoacizii sunt molecule care stau la baza construirii proteinelor, substanţe care au un efect pozitiv asupra sistemului muscular. Însă, în acest caz, carnea de curcan este superioară cărnii de pui în conţinutul său de aminoacizi.

Grăsime

Care crezi că are un conţinut mai scăzut de grăsime – carnea de pui sau de curcan? Răspunsul este carnea de curcan; ea este mult mai slabă în comparaţie cu puiul. Dacă vrei să o incluzi în alimentaţie când vrei să slăbeşti, carnea de curcan ar fi cea mai bună opţiune. Dar, din nou, carnea de pui ar ajuta şi la obiectivul tău de scădere în greutate şi construirea de masă musculară.

Proteine

Femeile necesită 46 de grame de proteine, iar femeile însărcinate şi cele care alăptează au nevoie de 71 grame de proteine zilnic. Aşadar, pieptul de pui şi pieptul de curcan vor oferi numai 26 de grame de proteine din necesarul zilnic. Poţi să consumi proteine slabe de trei ori pe săptămână.

Vitamine şi minerale

Atât carnea de pui, cât şi carnea de curcan conţin aceleaşi vitamine şi minerale. Vitamina B6, fosfor, riboflavină etc. sunt prezente în aceste două tipuri de carne. În plus, carnea de curcan este sursă importantă de seleniu şi cupru – aceste două minerale ajută la menţinerea unui sistem imunitar sănătos.

Credit foto: www.fitday.com



Recente

shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg
shutterstock 2077653295 jpg
Taci pentru a evita conflictele  Sursa foto shutterstock 2253955075 jpg
Esti o persoana toxica fara sa stii  Sursa foto shutterstock 1389422705 jpg
Minciuni, obsesie și iluzia fericirii în cartea „Roșu murdar” png