Cartoful, benefic dacă ştii cum să-l consumi

Unul dintre cele mai consumate alimente, cartoful îţi poate face mai mult rău decât bine, dacă nu-l prepari aşa cum trebuie. Iată unde greşeşti şi de ce este bine să nu-l excluzi din dieta ta!
Doza zilnică recomandată de cartofi este de 40 de grame,o cantitate suficientă având în vedere că 100 de grame de cartofi conţin 22 g de carbohidraţi,17 g de vitamina C,1,6 g de proteine şi 97 de calorii.
Poţi consuma cartofii fierţi,copţi în baie de aburi şi în combinaţie cu alte legume,decât cu unt sau cu ulei. Pentru un plus de gust poţi adăuga ierburi aromate şi să-i fierbi în puţină apă. Ca să nu le sporeşti aportul caloric este mai bine să nu-i prăjeşti şi nici să nu-i combini cu alimente grase.
Citeşte şi:
Alimente care reduc grăsimile din sânge
Vezi ce beneficii au gălbenuşurile asupra sănătăţii
De ce este bine să consumi cartofi:
Chiar dacă au un număr crescut de carbohidraţi,aceştia sunt eliminaţi mai repede de organism decât cei din pâine. De asemenea,cartofii au un aport semnificativ de minerale,vitamine din grupul B şi beta-caroten.
Sunt o sursă importantă de potasiu,ceea ce înseamnă că te va ajuta să-ţi menţii în limite normale tensiunea arterială. Sunt indicaţii şi diabeticilor,întrucât nu cresc foarte mult nivelul de zahăr din sânge,comparativ cu nivelul glicemiei eliberat de pâine sau orez.
Dacă vrei să-ţi păstrezi organismul tânăr pentru o perioadă mai lungă de timp,atunci nu ar trebui să eviţi consumul de cartofi,deoarece au foarte mulţi antioxidanţi,care contribuie la repararea celulelor afectate de radicalii liberi.
Sunt indicaţi şi în cazul celor care se confruntă cu probleme de sănătate precum constipaţie,ulcer,gastrită şi indigestii.































