Cât alcool poţi bea fără să-ţi dăuneze
Să bei puţin alcool constituie, pentru multe persoane, una dintre plăcerile vieţii. Din păcate, când treci de o anumită limită, creierul este primul care are de suferit, iar în cazul consumatorilor înrăiţi şi toate celelalte organe interne. Iată cât poţi să bei fără a-ţi afecta sănătatea sau viaţa socială.
Consumul de alcool generează eliberarea dopaminei,un hormon ce stimulează activitatea neuronală în zona creierului responsabilă de plăcere. Din păcate,excesul poate afecta abilităţile motorii şi de vorbire,dar şi gândirea.
Pericol de crize psihice
"Persoanele care beau frecvent alcool, mai ales în cantităţi considerabile, au cel mai crescut risc de a dezvolta crize psihice. În afara faptului că alcoolul îi scapă de orice inhibiţie şi se arată dornici să facă cele mai nebănuite lucruri, multe persoane, sub influenţa alcoolului, devin depresive, euforice sau agresive. Din păcate, alcoolismul este cea mai frecventă formă de dependenţă din lume, iar abstinenţa este singura cale de vindecare. În acest caz devine necesară terapia, pentru că sevrajul este puternic şi, în afara transpiraţiilor şi a palpitaţiilor, pot apărea chiar idei suicidale. Cele mai periculoase afecţiuni generate de alcool sunt demenţa, pancreatita şi ciroza",explică dr. Laurenţiu Luca,directorul Clinicii PULS.Mai multe informaţii utile găseşti aici.