Câte fructe pot mânca diabeticii

1 82193 original jpg jpeg

Auzim în fiecare zi spunându-se că trebuie să mâncăm fructe şi legume, nu-i aşa? Dar câte fructe pot mânca persoanele care suferă de diabet? Aceasta este o întrebare foarte importantă, deoarece majoritatea fructelor au un conţinut ridicat de zahăr iar acesta poate provoca creşterea glicemiei.

Fructele conţin fibre care joacă un rol vital în gestionarea diabetului zaharat. Includerea fibrelor solubile în dieta ta poate încetini absorbţia zahărului şi poate controla nivelul zahărului din sânge.

Dacă şi tu te afli printre persoanele care suferă de diabet zaharat sau eşti predispusă la această boală, iată care este cantitatea de fructe pe care trebuie să o mănânci şi care sunt cele mai bune pentru tine.

Cele mai bune fructe pentru diabetici sunt:

Pentru o dietă sănătoasă în caz de diabet, următoarele fructe conţin o cantitate mare de antioxidanţi.

-    Struguri

-    Mere

-    Papaia

-    Caise

-    Mango

-    Ananas

-    Fructe citrice

Fructele colorate ar trebui să facă parte din dieta diabeticilor, doar că ele trebuie mâncate cu moderaţie.

Fructe pe care trebuie să le evite bolnavii de diabet:

Potrivit Asociaţiei Americane de Diabet, sunt câteva fructe pe care diabeticii le pot mânca. Cu toate acestea, sunt alte fructe care nu sunt deloc recomandate pentru ei, şi anume: fructele uscate, fructele din compot şi sucurile din fructe cumpărate din comerţ. Compuşii prezenţi în acestea sunt absorbiţi mult mai repede şi provoacă creşterea nivelului de zahăr din sânge. Fructele uscate au o concentraţie ridicată de zahăr şi pot conţine de trei ori mai mulţi carbohidraţi decât fructele proaspete.

Câte fructe pot mânca pe zi diabeticii

Copiilor şi adulţilor ar trebui să mănânce în jur de 5 porţii de fructe şi legume pe zi. Farfuria trebuie să fie jumătate cu fructe şi legume iar cealaltă jumătate cu alimente bogate în proteine.

merele, bananele, căpşunile, strugurii, avocado, cireşele, afinele, murele, grepfrutul, portocalele, nectarinele, kiwi, perele şi piersicile.

smochinele, papaia, pepenele galben şi ananasul.

se numără pepenele roşu şi prunele.

Acordă mai multă atenţie fructelor pe care le mănânci în fiecare zi, mai ales dacă suferi de diabet zaharat.