Ce beneficii are fasolea alba asupra corpului

1 59787 original jpg jpeg

Fasolea albă, pentru mulţi un aliment modest, banal, poate fi considerată o hrană extrem de sănătoasă! Iata ce beneficii are fasolea alba asupra corpului.

Pe numele său oficial Phasoleus Vulgaris,fasolea este originară din America de Sud,unde era consumată des de către populaţiile indigene,fiind printre primele produse aduse în Europa de către exploratorii spanioli,în secolul al XV-lea. Inclusă în nenumărate feluri de mâncare rustice,tradiţionale,ideală vegetarienilor şi veganilor,fasolea este deosebit de hrănitoare,consumul acesteia aducând beneficii precum:

1. Fasolea alba scade riscul apariţiei problemelor cardiovasculare şi ţine colesterolul sub control. Fasolea albă conţine magneziu şi acid folic,care ajută la scăderea nivelului homocisteinei,un aminoacid prezent în sânge,implicat în diverse procese metabolice complexe. O cantitate ridicată de homocisteină în sânge este asociată cu diverse probleme cardiovasculare,obturarea vaselor sangvine şi atacuri de cord.

2. Mâncarea din boabe de fasole alba reprezintă remediul ideal pentru constipaţie şi probleme intestinale,iar asta se datorează faptului că fasolea albă este o bună sursă de fibre alimentare (solubile şi insolubile). În doar o cană de fasole avem 77% din necesarul zilnic de fibre. Acestea formează,în tractul digestiv,o substanţă gelatinoasă care stimulează digestia. Fasolea i-ar putea ajuta pe cei care suferă de boala Crohn şi indigestii frecvente.Descoperă mai multe beneficii ale consumului de fasole albă AICI.