Ce beneficii are pilates

1 81940 original jpg jpeg

Pilates este noua formă de sport apreciată de tot mai mulţi oameni din întreaga lume. Pilates are foarte multe beneficii asupra sănătăţii, nu numai asupra siluetei, mai multe decât exerciţiile pe care le practicăm deja.

Beneficiile pe care le are pilates includ:

Ameliorează durerea de spate

Acest exerciţiu implică stabilizarea părţii inferioare a spatelui, coapsele, motiv pentru care este recomandat persoanelor care suferă de durere de spate.

Reduce dezechilibrul muscular

Poziţia corpului este afectată de dezechilibrul muscular, însă Pilates ajută foarte mult la îmbunătăţirea poziţiei dacă este practicat în fiecare zi. Mai mult, Pilates îţi îmbunătăţeşte flexibilitatea şi mişcările, călcând cu mai multă încredere.

Scade nivelul de stres

Toate tipurile de exerciţii sunt benefice când vine vorba de reducerea stresului oxidativ. Cu toate acestea, Pilates este exerciţiul care reduce în cel mai bun mod stresul deoarece este indus sentimentul de relaxare pentru o perioadă mai lungă.

 Îmbunătăţeşte concentrarea

Pilates te obligă să devii mai concentrată pe respiraţie, corp şi cum să le mişti împreună. Chiar este nevoie de un nivel ridicat de concentrare când practici pilates. Trebuie să alungi toate gândurile negative iar în schimb trebuie să te focusezi pe aspectele care te interesează cu adevărat.

Îmbunătăţeşte performanţele sportive

Fiecare sportiv are nevoie de antrenament zilnic pentru a-şi îmbunătăţi performanţele. El ar trebui să încerce diverse exerciţii, inclusiv Pilates, yoga sau meditaţie. Toate fac corpul mai puternic, combat durerile de spate şi alte dureri care pot să apară. Mai mult, Pilates este considerat pregătirea perfectă pentru performanţa atletică.

Îmbunătăţeşte flexibilitatea

Potrivit unui studiu realizat în Brazilia, femeile care au început să practice Pilates (20 de sesiuni) au avut o creştere a flexibilităţii cu 19,1%. Dacă nu voiai să te apuci de Pilates din cauză că nu eşti suficient de flexibilă, atunci această scuză nu mai merge. Am observat că flexibilitatea se dobândeşte odată cu practicarea exerciţiului.

Menţine creierul sănătos

Joseph Pilates a numit metoda lui de antrenament "exerciţiul omului gânditor". Când cercetătorii chinezi au măsurat modificările activităţii creierului la femei după 10 săptămâni de Pilates, au descoperit o creştere a zonei alfa a creierului, care este legată de activitatea reţelei neuronale, performanţa memoriei şi alte funcţii cognitive. Oamenii de ştiinţă consideră că Pilates poate fi o opţiune de tratament pentru persoanele cu boli degenerative cerebrale şi disfuncţii cognitive.