Ce impact au alimentele asupra creierului
Ştiai că anumite alimente pot creşte şi îmbunătăţi IQ-ul, precum şi starea generală de sănătate şi calitatea vieţii? Făcând cele mai bune alegeri, putem combate tot felul de probleme de sănătate.
Produse alimentare au un impact major asupra creierului datorită substanţelelor nutritive,cât şi a produselor chimice care se găsesc în ele. Unele alimente pot provoca reacţii la nivelul creierului care te fac să te simţi bine. O dată cu trecerea timpului,efectele acestor alimente preferate încep să scadă,motiv pentru care va trebui să mănânci mai mult pentru a obţine acelaşi sentiment fericit. Din această cauză,mulţi sunt dependenţi de astfel de produse.
Citeşte şi:Obiceiuri zilnice care afectează creierul
Produsele alimentare sunt esenţiale pentru creier. Ele oferă substanţele nutritive de care aven nevoie pentru a funcţiona. Hrana este de asemenea responsabilă cu producţia de serotonină. Aceasta reglementează mai multe funcţii,precum pofta de mâncare şi toleranţa la durere.
Alimentele au efecte pozitive şi negative asupra creierului
Produsele alimentarepot avea efecte pozitive sau negative asupra creierului. Acizii graşi Omega-3 sunt minunaţi pentru creier,ei având un rol important în procesul de memorare şi de învăţare. Consumul regulat de alimente bogate în astfel de acizi,precum peştele şi nucile,ţine la distanţă problemele legate de tulburările de dispoziţie,depresia şi demenţa. În cazul în care o persoană nu consumă suficiente alimente cu acizi graşi Omega-3,atunci au un risc crescut pentru astfel de tulburări mintale.
Citeşte şi:Cum îţi stimulezi creierul să producă noi neuroni
Zahărul este adesea personajul negativ şi pe bună dreptate,spun specialiştii. O cantitatea mare de zahăr consumată regulat nu doar că duce la îngrăşare, dar,de asemenea,poate creşte riscul de demenţă. În plus,acesta conduce la rezistenţă la leptină,când creierul nu mai ştie când organismul este plin.
Glutenul este un alt ingredient alimentar de care ar fi bine să te fereşti,potrivit unor specialişti. Se pare că glutenul are unele efecte negative asupra funcţiei cerebrale,favorizând oboseala şi afectând starea de spirit.