Ce să faci pentru a avea o digestie bună

1 65122 original jpg jpeg

Poţi să consumi alimente sănătoase şi cu un aport crescut de substanţe nutritive, dar să te confrunţi în continuare cu probleme de digestie. Vezi unde greşeşti şi ce măsuri trebuie să iei pentru a preveni constipaţia.

Mănâncă mâncare gătită în locul celei reci

Este mult mai uşor pentru organism să digere mâncarea gătită deoarece aceasta a fost deja încălzită la o anumită temperatură. Mâncarea rece sau cea crudă trebuie încălzită şi astfel digestia se realizează mai greu. De asemenea,este bine să eviţi să bei băuturi reci sau cu gheaţă în timpul mesei.

Citeşte şi:

5 alimente pentru o digestie uşoară

Cât de sănătos este vinul

Mestecă bine alimentele

Eşti dintre acele persoane care se grăbesc să termine cât mai repede masa? Nu e bine deloc! Ideal ar fi să mesteci fiecare înghiţitură de aproximativ 30 de ori şi să rupi alimentele în bucăţi cât mai mici,întrucât astfel enzimele din salivă vor putea digera mâncarea în mod corect. Lasă furculiţa jos în timp ce mesteci pentru a nu fi tentată să mai ciuguleşti câte ceva din farfurie.

Mănâncă cât mai simplu

Nu combina multe alimente diferite în timpul mesei. 2-3 tipuri sunt de ajuns,în caz contrar stomacul tău va depune eforturi suplimentare pentru digera hrana.

Alege fructele ca gustare

După masă parcă mai simţi nevoia să ronţăi ceva şi te gândeşti că un fruct este cea mai bună soluţie deoarece au puţine calorii şi multe fructe. În această privinţă ai dreptate,dar fructele sunt reci şi îngreunează procesarea lor de către corp,motiv pentru care apare balonarea. Mănâncă fructele între mese,pe post de gustare şi vei beneficia de toate calităţile lor nutritive.

Ceaiul de ghimbir,de real ajutor

În general apa caldă ajută la detoxificarea organismului,însă este cam greu de băut simplă.O alternativă este ceaiul de ghimbir,de scorţişoară sau de muşeţel,cu o aromă plăcută,dar care te ajută să ai un tranzit intestinal bun.Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg