Ce să mănânci ca să stimulezi metabolismul

1 76884 original jpg jpeg

Te-ai întrebat vreodată care sunt alimentele pe care trebuie să le incluzi în dietă ca să reuşeşti să slăbeşti? Există într-adevăr câteva grupuri de substanţe nutritive care stimulează procesul de pierdere în greutate şi, implicit, metabolismul.

Ştim că în perioada în care ţinem dietă trebuie să consumăm alimente bogate în fibre şi apă. În plus, nu trebuie să depăşim limita admisă de calorii pe zi (2000). De asemenea, cele care reduc pofta de mâncare sunt anumite uleiuri şi surse sănătoase de grăsimi, deoarece sunt foarte săţioase.

Iată care sunt grupele de substanţe nutritive care nu trebuie să lipsească din alimentaţia zilnică: Grăsimi mononesaturate

Înlocuind carbohidraţii din alimentaţia zilnică cu grăsimile mononesaturate reuşeşti să slăbeşti, în special în zona abdomenului. Unele dintre cele mai bune surse de grăsimi mononesaturate sunt avocado, uleiul de măsline, etc.

Antioxidanţi

Antioxidanţii luaţi din ceaiul verde cauzează producerea de căldură prin arderea suplimentară a caloriilor. De asemenea, aceşti antioxidanţi au capacitatea de a utiliza grăsimile depozitate ca energie.

Cetona de zmeură

Cetonele de zmeură sunt antioxidanţii care se găsesc în zmeură. Ei pot produce creşterea producţiei de hormoni care acţionează asupra muşchilor şi a grăsimii stocate, pe care o transformă în energie. Cetona de zmeură este una dintre cele mai bune substanţe nutritive care trebuie incluse în dietă.

Proteine

Proteinele luate din alimente ca peşte, produse lactate sau soia, carne de vită, carne de pasăre. Ele acţionează nemaipomenit în procesul de pierdere în greutate. În plus, aminoacizii produşi natural de organism stabilizează nivelul energiei, stimulează arderile şi glucagonul (hormon pancreatic care reglează nivelul glicemiei).

Fibre

Fibrele pot fi asimilate de organism din mai multe alimente. Ele trebuie incluse în dietă deoarece stimulează digestia, îmbunătăţeşte energia şi stabilizează nivelul de zahăr din sânge. În plus, fibrele sunt cele care menţin sub control hormonii responsabili de foame şi saţietate.

Cofeina

Cofeina este unul dintre compuşii care nu trebuie să lipsească din dietă când vrei să slăbeşti. Cofeina luată din ceai şi cafea are abilitatea de a bloca depunerea grăsimilor. În plus, are efect diuretic.

Credit foto: www.boldsky.com