Ce să mănânci pentru o dantură sănătoasă

1 70661 original jpg jpeg

Periajul dinţilor cu o pastă cu fluor şi folosirea aţei dentare, dar şi a apei de gură, sunt esenţiale pentru un zâmbet sănătos, dar ştiai că şi alimentaţia are un efect puternic asupra sănătăţii tale bucale? Iată câteva informaţii utile!

O dietă variată,bazată pe alimente bogate în nutrienţi îţi asigură o dantură şi gingii sănătoase. Consumă fructe,legume,carne slabă în proteine​​,produse lactate degresate şi cereale integrale,pentru că-ţi vor furniza substanţe nutritive esenţiale pentru sănătatea orală,dar şi pentru cea generală.  

Alimentele bogate în calciu,cum ar fi iaurtul şi brânza (cu un conţinut scăzut de grăsimi),băuturile din soia,tofu,somonul la conservă,migdalele şi legumele cu frunze verzi îţi întăresc dinţii şi oasele.  

Fosforul,găsit în ouă,peşte,carne slabă şi în produsele lactate,este bun pentru a avea dinţi puternici.Vitamina C asigură sănătatea gingiilor,aşa că mănâncă din belşug citrice,roşii,ardei,broccoli,cartofi şi spanac.

Gustarile„inteligente” îţi menţin cavitatea bucală la parametri optimi. Rezistă tentaţiei de a lua gustări prea dese,deoarece poţi facilita atacurile acide pe suprafaţa dinţilor.

Dacă simţi nevoia de o gustare,alege înţelept. Renunţe la dulciuri şi optează pentru alimente nutritive cum ar fi legume crude,fructe,iaurt simplu,brânză,lapte şi floricele. Şi spală-te pe cât posibil,pe dinţi,ulterior. Dacă nu ai cum,clăteşte cu apă de gură,pentru a scăpa de particulele de mâncare.

În plus faţă de o alimentaţie sănătoasă,este important să menţii o rutină strictă în ceea ce priveşte igiena orală. Spală-te de două trei ori pe zi pe dinţi,cu o pastă care să conţină fluor,mergi la detartraj o dată pe an şi foloseşte apă de gură în mod regulat.Recente

burnout jpeg
SPAM jpg
intalnire romantica jpg
Emoticoane jpg
inselat jpg
nevoia de control   volan   shutterstock 2011393733 jpg
Frica jpg
angajare   interviu   hr process gb5e304e4d 1280 png
Excentric jpg
Narcisist jpg
Top 6 greseli de management care duc angajatii mai aproape de burnout jpg
femeie cu catel jpg
OK Manastirea Humor 523823332 jpg
lider familie shutterstock 1256373445 jpg
echilibru jpg
Longevitate jpg
Fericire jpg
multe obiecte   colectionare compulsiva   shutterstock 1742622026 jpg
Frica jpg
cuplu film shutterstock 695805913 jpg