Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci ouă
Sunt nelipsite din meniul zilnic, datorită aportului de proteine. Dincolo de acest aspect, ouăle sunt alimente cu multe beneficii pentru sănătate.
Întăresc sistemul imunitar
Dacă vrei să ţii la distanţă infecţiile,virusurile şi bolile,include în dieta zilnică un ou sau două. Doar un singur ou conţine 22% din necesarul zilnic de seleniu,un nutriment care contribuie la întărirea sistemului imunitar şi care asigură funcţionarea corespunzătoare a hormonilor tiroidieni. Copiii şi adolescenţii ar trebui să mănânce ouă. Altfel există riscul apariţiei bolilor Keshan şi Kashin-Beck,două afecţiuni care afectează inima,oasele şi articulaţiile.
Stabilizează nivelul de colesterol din sânge
Există trei idei despre colesterol pe care aproape toată lumea le ştie:1) colesterolul mărit este un lucru rău;2) există colesterol „bun“ şi colesterol „rău“;3) ouăle conţin colesterol. Un ou conţine 212 mg de colesterol,dar acest lucru nu înseamnă că ouăle măresc nivelul de colesterol „rău“ din sânge. Organismul produce în mod constant colesterolul,precum şi un număr mare de studii arată că ouăle pot îmbunătăţi,de fapt,nivelul de colesterol din sânge.
Îţi dau energie
Doar un singur ou conţine aproximativ 15% din necesarul zilnic de vitamina B2,care mai este cunoscută sub numele de riboflavină. Aceasta este doar una dintre cele opt vitamine B care ajută organismul să convertească mâncarea în energie.
Îmbunătăţesc aspectul pielii şi a părului
Complexul B de vitamine este necesar pentru o piele,păr,ochi şi ficat sănătoase. De asemenea,ele asigură funcţionarea corespunzătoare a sistemului nervos.
Dau senzaţia de saţietate
Ouăle sunt o sursă bună de proteine. Multe studii au demonstrat efectul pe care alimentele bogate în proteine îl au asupra apetitului. Prin urmare,dacă consumi ouă la micul dejun,vei avea energie pentru câteva ore. Mai mult,pentru că aceste alimente dau senzaţia de saţietate,nu vei fi tentată să mănânci între mese.
Te ajută în lupta cu kilogramele
În mare parte datorită senzaţiei de saţietate pe care o dau,ouăleau un rol important în pierderea de grăsime,spun oamenii de ştiinţă. Potrivit unui studiu recent,timp de opt săptămâni,mai mulţi voluntari au mâncat la micul dejun ouă sau covrigi,fiecare aliment conţinând aceeaşi cantitate de calorii. Grupul care a consumat doar ouă a pierdut cu 65% mai mult în greutate,cu 16% mai mult ţesut adipos şi cu 34% în circumferinţa taliei,spre deosebire de cei care au consumat doar covrigi la micul dejun.