Ce se întâmplă în corpul tău când mănânci ouă

1 67040 original jpg jpeg

Sunt nelipsite din meniul zilnic, datorită aportului de proteine. Dincolo de acest aspect, ouăle sunt alimente cu multe beneficii pentru sănătate.

Întăresc sistemul imunitar

Dacă vrei să ţii la distanţă infecţiile,virusurile şi bolile,include în dieta zilnică un ou sau două. Doar un singur ou conţine 22% din necesarul zilnic de seleniu,un nutriment care contribuie la întărirea sistemului imunitar şi care asigură funcţionarea corespunzătoare a hormonilor tiroidieni. Copiii şi adolescenţii ar trebui să mănânce ouă. Altfel există riscul apariţiei bolilor Keshan şi Kashin-Beck,două afecţiuni care afectează inima,oasele şi articulaţiile.

Stabilizează nivelul de colesterol din sânge

Există trei idei despre colesterol pe care aproape toată lumea le ştie:1) colesterolul mărit este un lucru rău;2) există colesterol „bun“ şi colesterol „rău“;3) ouăle conţin colesterol. Un ou conţine 212 mg de colesterol,dar acest lucru nu înseamnă că ouăle măresc nivelul de colesterol „rău“ din sânge. Organismul produce în mod constant colesterolul,precum şi un număr mare de studii arată că ouăle pot îmbunătăţi,de fapt,nivelul de colesterol din sânge.

Îţi dau energie

Doar un singur ou conţine aproximativ 15% din necesarul zilnic de vitamina B2,care mai este cunoscută sub numele de riboflavină. Aceasta este doar una dintre cele opt vitamine B care ajută organismul să convertească mâncarea în energie.

Îmbunătăţesc aspectul pielii şi a părului

Complexul B de vitamine este necesar pentru o piele,păr,ochi şi ficat sănătoase. De asemenea,ele asigură funcţionarea corespunzătoare a sistemului nervos.

Dau senzaţia de saţietate

Ouăle sunt o sursă bună de proteine. Multe studii au demonstrat efectul pe care alimentele bogate în proteine ​​îl au asupra apetitului. Prin urmare,dacă consumi ouă la micul dejun,vei avea energie pentru câteva ore. Mai mult,pentru că aceste alimente dau senzaţia de saţietate,nu vei fi tentată să mănânci între mese.

Te ajută în lupta cu kilogramele

În mare parte datorită senzaţiei de saţietate pe care o dau,ouăleau un rol important în pierderea de grăsime,spun oamenii de ştiinţă. Potrivit unui studiu recent,timp de opt săptămâni,mai mulţi voluntari au mâncat la micul dejun ouă sau covrigi,fiecare aliment conţinând aceeaşi cantitate de calorii. Grupul care a consumat doar ouă a pierdut cu 65% mai mult în greutate,cu 16% mai mult ţesut adipos şi cu 34% în circumferinţa taliei,spre deosebire de cei care au consumat doar covrigi la micul dejun.



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg