Ce trebuie să eviţi după 30 de ani
Ca oameni, ştim că procesul de îmbătrânire este inevitabil, şi că este o parte din viaţă. Dar obiceiurile alimentare, perspectivele, sănătatea, se modifică odată cu înaintarea în vârstă. Cât eşti tânără, ai mai multă energie şi agilitate, dar ce faci după 30 de ani?
Observăm că,după ce creştem,nivelul de energie este mai scăzut,mai ales dacă stilul de viaţă este nesănătos. Din această cauză,după ce împlineşti 30 de ani,celulele din organism se degenerează,încetul cu încetul,şi acest proces devine mai rapid după vârsta de 35.Atunci când celulele corpului încep să se regenereze,încep să devină vizibile. Apar ridurile,liniile fine,imunitate scăzută,oboseală,slăbiciune,etc. Aşadar,este important să menţii sub control starea de sănătate,pentru a preveni dezvoltarea bolilor.
De aceea,este important să ţii cont de nişte sfaturi alimentare după ce împlineşti 30 de ani: 1. Evită consumul excesiv de cafea
Foarte mulţi oameni după ce împlinesc 30 de ani au tendinţa de a bea mai multă cafea,pentru a se menţine energici la locul de muncă. Poate că nu ştiai,dar cafeaua accelerează procesul de degenerare a celulelor.
2. Mănâncă mai multe fructe
Femeiele de după 30 de ani ar trebui să mănânce mai multe banane,deoarece îmbunătăţesc funcţia hormonală.
3. Mănâncă mai multe legume verzi
Să mănânci mai multe legume verzi,cum este spanacul,ajută la îmbunătăţirea circulaţiei sanguine,deoarece compuşii foalaţi au efecte pozitive asupra sângelui.
Citeşte şi:Ce boală previi dacă mănânci ceapă roşie
4. Mănâncă mai multe produse bogate în calciu
După ce treci de vârsta de 30 de ani,oasele încep să-şi piardă din întărire,de aceea trebuie incluse în alimentaţie mai multe produse bogate în calciu,cum sunt laptele,iaurtul,brânza de vaci.
5. Mănâncă mai multe fructe citrice
Ar trebui să mănâncimai multe fructe zilnice în fiecare zi,pentru că conţin vitamina C,care ajută la întărirea sistemului imunitar.
6. Evită excesul de carne
Evită să mănânci carne în exces,mai ales după ce împlineşti 30 de ani,deoarece va fi afectat metabolismul şi va scade nivelul de zahăr din sânge.
7. Mănâncă alimente bogate în acizi graşi omega 3
Include în alimentaţie alimente care sunt sursă de acizi graşi omega 3,precum avocado,nuca de cocos,etc.,fiind cele care îmbunătăţesc celulele creierului.
Citeşte şi:Obiceiuri simple care stimulează imunitatea
8. Evită consumul excesiv de alcool
Evită consumul excesiv de alcool după ce împlineşti 30 de ani,pentru a evita inflamaţia din organism.