Ce zeiţă a Greciei Antice eşti după caracter

1 66919 original jpg jpeg

Vrei să ştii ce zeiţă eşti, în funcţie personalitatea ta? Poţi afla în articolul de mai jos. Este inspirat din bestsellerul semnat de specialiştii în psihologie Jean Shinoda şi M.D. Bolen, intitulat „Goddesses in Everywoman“.

În funcţie de personalitatea ta,poţi şti ce zeiţă te caracterizează,dacă citeşti următoarele rânduri. Psihologii americani au clasificat femeile după zeiţele Greciei Antice:Afrodita,Artemis,Atena,Demeter,Hera,Persefona.

Afrodita

Acest tip de femeie pur şi simplu îţi sare în ochi,pentru că este foarte frumoasă. Are părul lung,este cochetă,poartă bijuteriişi are un farmec aparte. Când vorbeşte cu cineva,reuşeşte cu uşurinţă să abordeze orice subiect de discuţie.

La job face treabă bună şi se remarcă prin responsabilitate,sarcini duse la bun sfârşit şi succes. Însă îi place să flirteze şi o va face cu orice ocazie şi cu orice bărbat doreşte.

Artemis

Femeia care reprezintă zeiţa Artemis are un corp atletic şi este activă. Poartă blugi şi tricouri,deci are un stil casual şi comod din punct de vedere al vestimentaţiei. Nu suportă să respecte regulile şi,de obicei,ştie ce vrea de la viaţă.

Îi place natura,drumeţiile,călătoriile şi adoră să fie independentă. În relaţie,femeia tip Artemis adoră să conducă,deci va alege un bărbat singuratic,căruia îi va purta de grijă.

Atena

Şi acest tip de femeie este foarte uşor de recunoscut. Poartă haine scumpe,care îi vin mănuşă. Nu îi lipsesc accesoriile perfect asortate şi adoră să facă noi achiziţii vestimentare.

Se simte cel mai bine în haine office-elegante,care îi pun silueta în valoare. Ţelul este să ajungă director. Îi place să citească şi este atrasă de bărbaţii mai „copţi“ la minte,dar şi la trup.

Demeter

Reprezentanta sexului slab,care poate fi asemănată cu zeiţa Demeter,iubeşte copiii şi pe soţul său,pe care îl vede ca pe lumina ochilor ei.

Munceşte mult,continuu,şi visează să-şi reîncarce bateriile în călătorii la mare,la munte,undeva în natură. Bărbatul ideal pentru ea este înalt,bine legat la trup şi puternic. Când se mărită,o face pentru toată viaţa.

Hera

Femeia care face parte din grupa reprezentată de zeiţa Hera în cartea autorilor americani este o femeie superioară.

Îi place să fie elegantă,să aibă prieteni cu funcţii importante în orice domeniu şi este atrasă de bărbaţii realizaţi din punct de vedere material şi personal. Pentru ea,capul familiei este bărbatul,deci acesta trebuie să fie inteligent.

Persefona

A şasea tipologie de femeie,caracterizată de zeiţa Greciei Antice Persefona,se defineşte prin al şaselea simţ şi o intuiţie excelentă. Se zice că este înzestrată cu darul prezicerii şi are ceva din talentele vracilor. O vezi mereu pusă pe gânduri.

Din punct de vedere sentimental,femeia Persefona găseşte greu un partener de viaţă care să fie pe placul ei în totalitate. De aceea,poate divorţa de mai multe ori în viaţă.

Caută un bărbat sensibil,care s-o înţeleagă şi fuge de certuri.O destabilizează emoţional şi greu îşi recapătă puterile.