Cele mai bune ceaiuri diuretice din lume. TOP 5 ajutoare de nădejde

1 70044 original jpg jpeg

Ajutoare de nădejde atunci când te confrunţi cu afecţiuni renale, ceaiurile din plante, asociate cu tratamentele clasice, fac minuni pentru sănătatea rinichilor. Iată care sunt cele mai bune ceaiuri diuretice.

1. Cele mai bune ceaiuri diuretice - Mătasea de porumb

Este recunoscută pentru efectele ei diuretice şi uşor antiseptice. Acestea se datorează vitaminelor B6,C,E şi K,pe care le conţine,dar şi sărurilor de calciu şi de potasiu. Două-trei căni de infuzie pe zi,preparată dintr-o linguriţă de plantă şi o cană cu apă,stimulează diureza şi elimină pietrele de la rinichi.

2. Cozile de cireşe

Pe lista cu cele mai bune ceaiuri diuretice trebuie trecute şi cozile de cireşe. Cunoscute pentru acţiunea lor diuretică antiinflamatoare,cozile de cireşe se află pe primul loc printre remediile infecţiilor urinare cum sunt cistita,litiaza renală sau uremia. Conţinutul lor de uleiuri volatile,săruri de potasiu,flavonoide şi tanin ajută la ameliorarea simptomelor acestor afecţiuni şi la tratarea lor cu succes.

3. Cele mai bune ceaiuri diuretice - Florile de coada-şoricelului

Infecţiile şi inflamaţiile aparatului urinar le poţi ameliora cu ceai de coada-şoricelului datorită uleiului volatil şi a azulenelor pe care le conţine această plantă. Acestea îi dau eficienţa şi fac din ceaiul de coada-şoricelului un puternic dezinfectant şi un bun calmant. Dacă pui două linguri de plantă la o jumătate de litru de apă,vei obţine întreaga cantitate de care ai nevoie pe parcursul unei zile de cură (timp de trei-cinci luni) cu flori de coada-şoricelului.

4. Frunzele de merişor

Arbutina este principala substanţă a frunzelor de merişor,care le face bune remedii antiseptice şi diuretice. Infuzia din aceste frunze tratează cistita,iar decoctul te scapă de pietrele la rinichi. Pentru prepararea decoctului ai nevoie de o linguriţă de plantă şi o cană cu apă. Îşi va face efectul dacă bei două căni pe zi. Este unul dintre cele mai bune ceaiuri diuretice însă, atenţie,este contraindicat femeilor însărcinate!

5. Cele mai bune ceaiuri diuretice - Ghimpele

Pare greu de crezut,dar această plantă poate trata cistita. Este eficien­tă dacă faci un decoct pentru care foloseşti o linguriţă de plantă la 250 ml de apă şi îl bei cu o jumătate de oră înainte de masă,cât este călduţ. Cura cu decoct de ghimpe trebuie s-o ţii între trei şi cinci luni,timp în care bei două căni pe zi.

Găseşti în farmacii

Ceai combinat din albăstrele,frunze de merişor şi de mesteacăn,coada-calului,rădăcină de osul-iepurelui,seminţe de măceşe,rădăcină de pir,mătase de porumb. Din acest ceai bei câte două-trei căni pe zi.

Ceai la plicuri din codiţe de cireşe,muguri de plop,fructe de măceş,frunze de rozmarin,busuioc,frunze de mesteacăn,flori de soc şi frunze de urzică.Recente

Test de personalitate jpg
depresie, burnout jpg
Filme de groaza jpg
Persoana toxica dependenta de drama  Sursa foto shutterstock 641808046 jpg
Interviu jpg
jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg