Cele mai bune surse de proteine

1 80554 original jpg jpeg

Nutriţioniştii recomandă ca 15% din alimentaţia din fiecare zi să fie constituită din proteine. De ce? Proteina este o substanţă nutritivă foarte importantă pentru organism, deoarece ea intră în compoziţia fiecărei celule şi este implicată în toate procesele care au loc în corp.

Iată care sunt cele mai importante surse de proteine:

Oul

Pe lângă proteine, ouăle conţin şi vitaminele B4 (colină) B12 şi D – substanţe necesare pentru menţinerea energiei şi toate sunt esenţiale pentru celulele din organism.

Brânza de vaci

O porţie de brânză de vaci (150 de grame) conţine în jur e 25 de grame de proteine şi 18% din necesarul zilnic de calciu. În plus, brânza de vaci este sursă de caseină, o proteină digestibilă uşoară care previne pofta de mâncare pentru câteva ore.

Carnea de pui

Carnea de pui poate fi sursa de bază pentru proteine în alimentaţie. Ea conţine o cantitate mică de grăsime saturată şi 20 de grame de proteine pe 100 de grame de carne (piept de pui dezosat şi fără piele). Carnea albă slabă  este recomandată spre consum pentru obţinerea dozei zilnice necesare de proteine.

Cerealele integrale

Toate produsele pe bază de cereale integrale sunt sănătoase şi conţin o cantitate mare de proteine. De exemplu, 100 de grame de pâine din cereale integrale de înaltă calitate conţine în jur de 7-9 grame de proteine. Şi mai important, produsele din cereale integrală îi oferă organismului şi fibre, care sunt la fel de necesare pentru buna funcţionare a corpului aşa cum sunt proteinele, plus că ele stimulează pierderea în greutate.

Peştele

Principalele tipuri de peşte care sunt surse de proteine sunt: tonul şi somonul. O porţie de somon are aproximativ 20 de grame de proteine şi 6,5 grame acizi graşi nesaturaţi. Iar tonul este şi mai benefic; el conţine 25 de grame de proteine/100 grame. Aşadar, include peştele în alimentaţia ta măcar de două ori pe săptămână.

Fasolea

Fasolea uscată este sursă importantă de vitamina B, fibre şi proteine. Include în alimentaţie fasolea, soia, lintea şi mazărea. 100 de grame de fasole, mazăre, soia, linte conţine în jur de 22-35 de grame de proteine.

Iaurtul grecesc

Iaurtul grecesc poate servi ca mic-dejun, gustare sau ingredient în diferite reţete. Comparativ cu celelalte tipuri de iaurturi, cel grecesc este mult mai bogat în proteine  şi calciu, oferind 20% din necesarul zilnic.

Credit foto:



Recente

shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg