Cele mai bune trucuri de slăbit

1 80895 original jpg jpeg

Ştim. O să zici iar că ne-am găsit şi noi să-ţi mai dăm trucuri de slăbit, de parcă n-oi fi citit enşpe mii de articole pe tema asta! Şi totuşi, ştii ce simplu e să urmezi asta? Extrem de simplu!

Bea un pahar cu apă înainte de masă

Uneori, setea se confundă cu foamea. Adică invers. Foamea se confundă cu setea. Ba nu. Deci senzaţia de sete o confunzi cu senzaţia de foame. Da, asta e! Aşa că, înainte să te gândeşti că ţi-e foame, gândeşte-te că ţi-e sete.

Nu mai mânca după cină!

Cel mai simplu seara. Umbli prin casă, de năucă, bam, te apucă, deschizi frigiderul, găseşti tu ceva de ronţăit. Deschizi dulapul din bucătărie, bam, găseşti tu ceva pe-acolo. Păi de ce? Păi cum? Păi n-ai voie! Punct! Alea sunt calorii băgate aiurea-n tramvai. Nici măcar o îngheţată săracă-n calorii nu mai ai voie seara. Pentru că se depune!

Moderaţie!

Când mănânci mâncăruri bogate caloric, nu te simţi vinovată, simte-te responsabilă. Ai grijă la cantitate şi nu-ţi face probleme prea mari. Întotdeauna, moderaţia e cheia. Asta e valabil pentru orice aspect al vieţii tale.

Mănâncă porţii mici şi dese

E greu să slăbeşti când ai în permanenţă senzaţia de foame. Evită această stare mâncând porţii mici şi dese. Ba o bucăţică de măr, ba un pumn de seminţe, ba o tulpină de ţelină. Da, nu râde! Ia-o la tine, că e foarte săţioasă şi bogată în potasiu şi magneziu. Şi altele.

Alege proteine sănătoase

Proteinele sunt încă mai săţioase decât carbohidraţii, astfel că uiţi de foame pentru mai mult timp. Alege, însă, surse sănătoase de proteine ca nucile, fasolea, carnea slabă, lactatele degresate.

La restaurant, comandă porţii de copii

E foarte la modă să comanzi porţii de copii la restaurant. Se mai foloseşte şi tactica aia cu farfuria mică, în care porţiile par mai mari. Aşa îţi păcăleşti creierul să creadă c-a mâncat de s-a rupt. Mă rog, tu, nu creierul. Creierul comandă doar senzaţia de foame.

Nu-ţi lua junk-food acasă

Slăbirea e mai grea tunci când eşti în prezenţa interzisului sau a alimentelor nesănătoase. Aşa că scapă de toate porcăriile din casă iar dacă ai chef de ceva aiurea, ia-ţi pe stradă, nu şi acasă.