Cele mai sănătoase smoothie-uri

1 76508 original jpg jpeg

Aproape că nu există persoană căreia să nu-i placă acest amestec de fructe, legume şi lactate. Este bogat în nutrienţi, îţi oferă energie, îl poţi lua cu tine când te grăbeşti şi mai presus de orice are un gust delicious! Iată câteva idei ca să-ţi prepari o băutură răcoritoare, sănătoasă şi care nu-ţi afectează silueta!

 Smoothie din cireşe

Acestea sunt preparate din brânză neufchâtel, iaurt grecesc şi cireşe. Brânza neufchâfel are mai puţine calorii decât crema de brânză, iaurtul grecesc este bogat în proteine şi probiotice, iar cireşele conţin multă apă, fiind ideale în curele de slăbire.

Smoothie din alimente verzi

Acesta presupune amestecul dintre spanac, castraveţi, broccoli, mentă şi ceai verde. Castravetele elimină toxinele din corp, spanacul favorizează pierderea kilogramelor în plus, în timp ce menta înlătură tulburările intestinale. Potrivit cercetătorilor ceaiul verde are efecte antioxidante şi antiinflamatorii, fiind de mare ajutor în tratarea diabetului de tip 2. Adaugă câteva felii de mango pentru a face smoothie-ul mai cremos, dar şi lâmâie, ghimbir sau curcumă pentru aportul de zinc.

Smoothie din piersică

Este un desert perfect pentru vară realizat din îngheţată de vanilie, lapte, dulceaţă de zmeură şi ingredientul principal, piersica. Zmeura ajută la arderea grăsimilor, laptele este bogat în proteine, vitamine şi calciu, iar piersicile conţin fibre care ajută la echilibrarea tranzitului intestinal. Amestecă câteva felii de piersică cu lapte fără grăsimi şi îngheţată, iar la final nu uita să adaugi siropul de zmeură.

Smoothie din fructe de pădure

Pentru această băutură combină fructe de pădure îngheţate cu mango, ceai verde şi lămâie. Fructele de pădure stimulează sistemul imunitar, mango reglează nivelul de glucoză din organism, iar lămâia purifică intestinele. Smoothie-ul va avea o textură cremoasă şi nu se vor pierde proprietăţile după ce vei amesteca alimentele cu blenderul.