Cele mai toxice ţesături care nu ar trebui să-ţi atingă pielea

1 70051 original jpg jpeg

În magazine găseşti o gamă largă de piese vestimentare, confecţionate din diverse ţesături. Partea proastă este că multe dintre materiale ne pot îmbolnăvi, pentru că ele conţin substanţe chimice nocive.

Specialiştii spun că atunci când purtăm anumite haine,care au substanţele chimice,aceşti compuşi nocivi sunt absorbiţi de piele şi astfel ajung în fluxul sangvin,cauzând probleme grave de sănătate,cum sunt disfuncţii hormonale,probleme de comportament,afecţiuni digestive,cancer .... iar lista poate continua!

De ce ţesăturile conţin atât de mulţi compuşi toxici

Pentru a clarifica,o ţesătură poate conţine atât fibre naturale,cât şi sintetice (fibrele sunt folosite pentru a face ţesătura propriu-zisă). Fibrele naturale,cum este bumbacul,sunt cele care provin direct din natură. Fibrele sintetice,cum este nailonul,sunt cele produse de mâna omului.

Toxinele provin din fabricarea fibrelor sintetice pe bază de petrol. De asemenea,acestea provin şi din substanţe chimice utilizate pentru lipirea fibrelor ţesăturilor,precum şi pentru a fi decorate cu vopsea sau mărgele. Toxinele mai sunt adesea folosite pentru a da anumite calităţi ţesăturilor,cum este rezistenţa la foc,la colorare,la apă şi la şifonare.

Ce ţesături trebuie să eviţi

Celobrifa

Este un material obţinut prin transformarea chimică a celulozei. Pentru ca ţesătura să dureze vreme îndelungată şi pentru a putea fi spălată de nenumărate ori,fără să se decoloreze,producătorii aplică foarte multe substanţe chimice pe ea. Intenţia este bună,dar unele dintre aceste substanţe chimice sunt problematice. Ele pot provoca greaţă,dureri de cap,vărsături,dureri musculare,insomnie .... precum şi necroză la persoanele care se îmbracă cu haine confecţionate din acest material.  

Nailon

Acest material este pe bază de petrol şi conţine o listă mare de substanţe chimice:sodă caustică,cloroform,terpineol,limonen,acid sulfuric,acid sulfuric şi chiar formaldehidă. Nu e bun pentru sănătate,studii recente arătând că duce la cancer,alergii ale pielii,dureri ale coloanei vertebrale,ameţeli.

Acril

Acest material este dăunător pentru mediu şi poate cauza cancer de sân la femei,avertizează oamenii de ştiinţă.  

Poliester

Este fabricat din substanţe chimice foarte toxice. Aceasta cauzează o serie largă de probleme de sănătate,cum sunt diferite tipuri de cancer,afecţiuni ale pielii şi respiratorii.Recente

Mesaje text, relatie, foto shutterstock jpg
3 semne ca ai anxietate relaționala  Sursa foto Shutterstock 2002193720 jpg
autosugestie jpg
Regula 333 sau metoda care te ajută să scapi de anxietate, foto shutterstock jpg
trezitul devreme si starea de spirit, foto shutterstock jpg
Cele mai ascunse secrete ale zodiilor, shutterstock  jpg
Gesturi care lasa celorlalti o impresie proasta  Sursa foto Shutterstock jpg
anxietate shutterstock 1418979635 jpg
Reguli de bune maniere care sunt frecvent încălcate, foto shutterstock jpg
Bomboane jpg
Cum sa faci ca afacerea ta sa conteze 3 strategii pentru succes jpg
semnificatia zilei de nastere foto shutterstock 2031304499 jpg
rugaciuni pentru casnicie trainica shutterstock 178817489 jpg
shutterstock 1647140854 jpg
1 inaltarea sfintei cruci jpg jpeg
concediere   office g1090d99cf 1280 png
fidelitate jpg
Test de personalitate jpg
dinti de aur jpg
menstruatie jpg