Consumul de roşii previne atacurile cerebrale

1 73436 original jpg jpeg

Roşiile conţin licopen, un puternic antioxidant care are numerose beneficii asupra organismului. Un studiu finlandez arată că licopenul prezent în roşii reduce riscul de accident vascular cerebral.

Cercetarea arată căpersoanele care au în sânge un nivel ridicat de licopen prezintă cu 55% mai puţine riscuri de a suferi un accident vascular cerebral. La studiu au participat 1.031 de bărbaţi,cu vârste cuprinse între 46 şi 65 de ani.

Nivelul de licopen din sânge a fost măsurat la începutul studiului,iar participanţii au fost monitorizaţi,în medie,timp de 12 ani,timp în care 67 dintre ei au suferit un accident vascular cerebral.

"Studiul vine să sublinieze virtuţile unui regim alimentar bogat în fructe şi legume care poate diminua riscul de accident cerebral",subliniază Jouni Karppi de la Universitatea din Finlanda,din Kuopio,principalul autor al studiului.

Cercetătorii au analizat şi nivelurile de alţi antioxidanţi prezenţi în sânge-alfacaroten,betacaroten,alfatocoferol (o formă de vitamina E) şi vitamina A (retinol),însă nu au găsit nicio asociere între nivelul acestora şi diminuarea riscurilor de accident cerebral.



Recente

find the third cat jpg
shutterstock 1310620391 jpg
femeie care picteaza jpg
shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 2269877129 jpg
shutterstock 2377547251 jpg
roblox jpg
caine test iluzie jpg
shutterstock 1917555536 jpg
shutterstock 2409568293 jpg
shutterstock 1917189239 jpg
shutterstock 647849362 jpg
shutterstock 1095270347 jpg
shutterstock 1742654276 jpg
cuplu face calcule 2229856785 jpg
clickpentrufemei ro (19) jpg
Semne ca iti neglijezi sanatatea mintala  Sursa foto shutterstock 2200959479 jpg
shutterstock 1292534521 jpg
shutterstock 551342416 jpg
shutterstock 1010662003 jpg