Cum ne afectează sănătatea telefonul mobil
Nevoia de a verifica la câteva minute telefonul mobil poate fi numită dependenţă. Potrivit specialiştilor, acest accesoriu indispensabil, însă, poate cauza probleme de sănătate serioase.
Coloana vertebrală
În timpul folosirii telefonului mobil,poziţia corpului se modifică,existând tendinţa de a sta cu capul aplecat. Această postură dăuneauă coloanei vertebrale şi provoacă durere în zona gîtului şi a umerilor. „O consecinţă a acestei probleme este senzaţia de obosealăşi instalarea rigidităţii în aceste zone”,spune specialistul Ropharma,Dr. Tania Bejan.
Ochii
În timp ce atenţia noastră se concentrează pe obiecte mici,ochii devin obosiţi şi se pot umfla şi înroşi. Prezbiopia este o boală ce se instalează atunci când capacitatea de concentrare asupra obiectelor apropiate scade şi se manifestă în general după vârsta de 40 ani.
Medicii susţin că persoanele care sunt cu ochii toată ziua pe telefonul mobil sunt supuse unui risc mai mare de apariţie a miopiei sau pot avea probleme cu vederea mult mai devreme.
Tenul
Atunci când vorbim la telefon mai multe ore,ecranul ce stă lipit de faţă se încălzeşte,iar pielea este supusă unui risc mult mai mare de apariţie a erupţiilor cutanate sau iritaţiilor.
Auzul
Volumul mult prea ridicat al caştilor afectează auzul,o consecinţă imediată fiind incapacitatea de a auzi,mai ales atunci când există un zgomot de fundal. Căştile primite la achiziţionarea telefonului nu sunt adaptate corespunzător urechii,astfel că tendinţa este de a mări volumul.
Somnul
Atât telefoanele mobile,cât şi calculatoarele sau tabletele emană o lumină albastră ce
interferează cu hormonii naturali precum melatonină,responsabilă cu instalarea naturală a senzaţiei de somn. În cazul în care rezoluţia ecranului este mult prea mare,somnul ne este afectat şi astfel nu ne mai odihnim bine şi suficient” explica specialistul Ropharma,Dr. Tania Bejan.
Citeşte şi: