Cum să găteşti şi să mănânci sănătos

Dacă vrei să găteşti mâncăruri delicioase, dar şi sănătoase, iată câteva lucruri de care ar trebui să ţii cont.
Găteşte alimentele la temperaturi joase,lent.Bucăţile mai tari de carne de porc sau de vită sunt mai ieftine cu aproape 50-70% faţă de cele pentru fripturi sau cotlete,însă nimeni nu doreşte să mănânce talpă de cauciuc la cină. Cea mai eficientă metodă de a găti astfel de carne este la temperatură joasă,în cuptor,într-un sos,timp de câteva ore.
Foloseşte paste sau orez.Dacă ţi-au rămas câteva legume sau bucăţi de carne,le poţi transforma într-o supă sau salată,dar aceste preparate nu sunt foarte consistente. Pastele şi orezul sunt ieftine şi săţioase,dacă sunt consumate cu ceapă şi usturoi,ierburi,brânză,bucăţi de carne sau sos de roşii.
Când prepari cina,gândeşte-te şi la prânzul de a doua zi. Dacă faci o salată la cină,prepară o cantitate mai mare şi transferă o parte din ea (fără sos) într-o cutie din plastic. Adaugă un rest de friptură de la cină sau o conservă mică de fasole boabe şi astfel obţii prânzul pentru a doua zi.
Pâinea veche de o zi poate fi transformată în crutoanepentru salate sau supe (coapte în tavă cu puţin ulei,usturoi şi ierburi) sau în pesmet,pentru crochete,şniţele,sau în bruschete.
































