Cum să îţi îmbunătăţeşti memoria, după 50 de ani
Odată cu înaintarea în vârstă, apare şi declinul cognitiv, căci activitatea creierului începe să încetinească. Mai ales după vârsta de 50 de ani, încep să apară probleme de memorie, tulburări de concentrare.
Exerciţii pentru memorie
Un mod de a preveni apariţia problemelor de memorie sunt exerciţiile care întreţin memoria. Poţi să îţi faci un obicei zilnic din a completa o integramă sau un rebus. Este o bună strategie de a-ţi păstra creierul antrenat.
Poţi să îţi ajuţi nepoţii sau copii unor rude să memoreze o poezie sau replici ale unei piese de teatru. Încearcă să le memorezi şi tu,alături de ei.
Activitate fizică regulată
Pentru o minte sănătoasă,este nevoie şi de un trup sănătos.
Mişcarea este un factor important de protecţie pentru memorie. Motivul este,în principal metabolic:activitatea fizică protejează sănătatea inimii,asigură o mai bună oxigenare cerebrală şi stimulează vasele de sânge care alimentează creierul.
În mod ideal,mersul pe jos zilnic şi practicarea unui sport cel puţin o dată pe săptămână timp de o oră,şi de două sau de trei ori pe sătămână timp de treizeci de minute,este ideal,susţin oamenii de ştiinţă . Dacă îţi face plăcere,poţi alege să mergi şi la înot,este o activitate atât pentru creier,cât şi pentru muşchi.