Cum să mănânci îngheţată fără să iei în greutate

1 76373 original jpg jpeg

Îţi doreşti să slăbeşti dar parcă îţi dă inima ghes să mănânci un desert de sezon, răcoritor, cum este îngheţata. Nu-ţi va pune silueta şi nici sănătatea în pericol dacă urmezi aceste sfaturi!

Mănâncă îngheţată cumpătat, mai rar

Fii cumpătat când mănânci îngheţată! Excesul poate să ducă la o creştere a nivelului de trigliceride din sânge şi la apariţia riscului de carii dentare. Las-o câteva minute afară din congelator înainte de a o mânca, altfel poate să-ţi afecteze smalţul dinţilor. Consistenţa cremoasă a îngheţatei stimulează o anumită zonă din creier răspunzătoare pentru apariţia senzaţiei de plăcere. 

La fel ca în cazul ciocolatei, atunci când guşti dintr-o îngheţată, se formează în corpul tău o serie de hormoni precum serotonina şi endorfina, care îţi dau o stare de bine, înlăturând stresul. 

Alege-o ca gustare, în prima jumătate a zilei 

Îngheţata te hidratează şi-ţi dă energie, în special dacă o alegi ca gustare în prima parte a zilei. Valoarea nutritivă a îngheţatei diferă în funcţie de sortiment, îţi aduce grăsimi, proteine, carbohidraţi, dar, consumată cu moderaţie nu te îngraşă.

Află alte ponturi utile ca să mănânci îngheţată fără să te îngraşi pe clicksanatate.ro.

Sursa foto: thedragontree.com