Cum te ajută fasolea să slăbeşti

1 68965 original jpg jpeg

Fasolea este cel mai bun substitut al cărnii, fiind însă mult mai sănătoasă decât aceasta. În plus, nu trebuie să lipsească din meniul celor care vor să slăbească! Iată de ce!

Este digerată mai greu

Unul dintre multele motive pentru care trebuie să mănânci fasole este faptul că este digerată mai greu şi astfel senzaţia de foame nu se va instala la scurt timp după ce te-ai ridicat de la masă. Dacă te numeri printre persoanele care simt des nevoia unei gustări,atunci ai grijă să consumi la mesele principale câte o mână de fasole.

Are un conţinut ridicat de fibre

Fasolea conţine multe fibre,care nu doar că te ajută să alungi foamea pentru câteva ore,dar scad în acelaşi timp şi colesterolul. În combinaţie cu cu o dietăsănătoasă şi exerciţii,vei pierde centimetri în talie în cel mai scurt timp.

Citeşte şi:

Fasolea,lintea şi mazărea,recomandate în diabet

Cum să ai o dietă echilibrată

Bogate în proteine

Dacă vrei să-ţi iei porţia zilnică de proteine,atunci bazează-te pe fasole. Şi alte alimente au un conţinut ridicat de proteine,însă acestea au de obicei şi multe calorii. Fasolea în schimb este bogată în proteine de calitate,care te vor încărca de energie.

Săracă în calorii

Şi dacă tot a venit vorba de calorii,află că 250 de grame de fasole fiartă are în jur de 200 de calorii. Aşadar,o salată de legume care conţine o mână de fasole poate fi un fel principal săţios şi sănătos.

Stabilizează nivelul de insulină

Cu siguranţă nu ştiai că fibrele din fasole pot stabiliza nivelul de zahăr din sânge? Dacă ai hipoglicemie,sau mai rău,diabet,fasolea îţi poate fi de mare ajutor. Nu vei mai pofti la alimente dulci sau covrigei,şi nici nu te vei mai simţi stoarsă de energie.