Cum te pregăteşti pentru operaţia de implant mamar?

1 70634 original jpg jpeg

Operaţia de augumentare mamară este una dintre cele mai frecvente intervenţii chirurgicale în topul alegerilor femeilor. Decizia de a-ţi mări sânii trebuie totuşi făcută cu cap, multe paciente având idealuri eronate şi temeri nejustificate.

Operaţia de augumentare mamară constă în crearea unei incizii,prin care se va realiza “buzunarul” în care se va introduce proteza mamară. Timp de 50-60 de minute pacienta va fi sub anestezie generală,un somn din care se va trezi cu bustul dorit,cu visul împlinit.

Cicatricile sunt plasate în aşa manieră încât să nu fie foarte vizibile,timpul şi grija fiind elementele care vor garanta vindecarea.

Tipuri de implante mamare

Protezele mamare au cunoscut,odată cu evoluţia tehnologiiilor medicale,numeroase forme,compoziţii şi mărimi.

Învelişul care îl acoperă este compus din silicon şi presupune două opţiuni:nedet sau texturat,cel din urmă fiind mai bun.

Din punct de vedere al conţinutului,implantul mamar poate fi umput cu silicon sau cu ser fiziologic. Cel mai frecvent folosit este cel cu silicon,deoarece este asemenea sânului,natural la atingere. Implantul cu ser fiziologic,deşi presupune incizii mai mici,este mai tare la atingere,iar în timp se dezumflă.

Când vorbim de formă,implantul poate fi rotund sau anatomic. Cel anatomic e mai natural şi umple mai bine partea de sus a sânului.

Decizia asupra implantului mamar se ia împreună cu medicul specialist dupa o informare,inclusiv asupra complicaţiilor posibile şi a durabilităţii în timp.

Ce (nu) trebuie să faci înainte de intervenţia de mărirea a sânilor

Dr. Călin Doboş,chirurg estetician,ne spune exact cum trebuie să ne pregătim pentru operaţie:

”Cu două săptămâni înainte de operaţie este interzisă administrarea medicamentelor care conţin aspirină. În zilele ce preced intervenţia,pacienta trebuie să se spele cu un săpun antibacterian şi cu o zi înainte să renunţe la aplicarea cremelor de corp. În cele 6-8 ore dinainte de operaţie nu se mănâncă,iar în ultimele 4 ore şi consumul de apă este interzis. De asemenea,este indicat ca pacienta să aibă măcar o unghie “nevopsită”,pentru pulsoximetrie”.

După intervenţie,pacienta va trebui să poarte haine lejere şi commode. Recuperarea va decurge mai rapid dacă somnul se va face pe o suprafaţă puţin înclinată,astfel încât implantele să stea într-o poziţie cât mai naturală,cel puţin în primele 2 nopti. De asemenea,se evită  întinderile care ar forţa operaţia.