Cum te protejezi de bolile de sezon?

1 49626 original jpg jpeg

Schimbarea anotimpului şi frigul răscolesc bolile cronice şi le aduc pe cele de sezon (răceli, gripe). Iată cum poţi să eviţi aceste riscuri!

Durerile de muşchi şi de oase,dar şi afecţiunile declanşate pe fondul unei imunităţi scăzute precum cele respiratorii îţi pot da de furcă dacă nu te protejezi.

Nu ai de ce să te îngrijorezi,pentru că ai soluţii salvatoare.

Dureri de oase? Iată soluţia!

Schimbările bruşte de temperatură,umiditatea crescută şi vânturile reci de  toamnă cresc sensibilitatea în faţa durerilor reumatismale (întâlnite atât la bătrâni,cât şi în rândul tinerilor).

Simptomele inflamaţiei oaselor şi a muşchilor sunt mai accentuate dimineaţa,în special în zona genunchilor. Poţi scăpa de ele cu ajutorul tratamentului cu glucozamină. Aşa previi deteriorarea articulaţiilor şi le ajuţi să se refacă.

Ai răcit? Stimulează-ţi imunitatea!

Poţi să iei din pripă răceala şi gripa de sezon cu ajutorul suplimentelor alimentare. Cele cu minerale şi cu vitamine îţi sunt de mare ajutor.

Prea puţin zinc în corp duce la căderea părului,la subţierea unghiilor,dar şi la acutizarea bolilor osoase.

În plus,zincul împiedică atrofierea timusului,o glandă care are o mare putere de susţinere a imunităţii.

Seleniul,un aliat de nădejde

La rândul lui,seleniul este un antioxidant cu un rol deosebit de important în menţinerea sănătăţii organismului.

Acesta creşte capacitatea de regenerare a ţesuturilor şi susţine creierul în perioadele de efort intelectual.

Carenţele,de evitat

Cum recunoşti că organismul tău se află în deficit de seleniu? Te îmbolnăveşti mai uşor de boli respiratorii,începi să ai probleme cu pancreasul,suferi de astenie,greaţă,iritabilitate. Seleniul mai inhibă toxinele,e hepatoprotector şi ameliorează simptomele menopauzei.

Atenţie! Bolile de inimă se pot agrava

Dacă eşti cardiacă,evită frigul şi umezeala (pot duce la crize de angină pectorală-durere în piept provocată de o suprasolicitare a inimii) şi îmbracă-te cu haine confortabile şi călduroase.

În plus,presiunea atmosferică scazută îţi poate provoca tahicardie şi creşterea tensiunii. Nu te îngrijora! Pe lângă tratamentul medicamentos,doctorul îţi poate prescrie suplimente esenţiale cu Omega 3,coenzima Q10,B6,B12,magneziu şi cu vitamina C. Funcţionează!

Sfat:

Înainte de a lua suplimente alimentare e bine să ceri sfatul medicului.