Cum te răcoreşti rapid? Metode mai puţin cunoscute
Oricâtă apă ai bea, oricâtă îngheţată ai mânca, oricât vânt şi-ai face cu evantaiul, tot ţi-e cald! Există însă metode mai neobişnuite de a te răcori, care şi-au dovedit eficienţa. Merită să încerci!
Stropeşte cu apă zonele care se încălzesc mai repede
Vara,vasele sanguinese dilată şi sângele circulă mai aproape de suprafaţa pielii. Prin urmare,anumite zone ale corpului se încălzesc mai tare ca celelalte – sunt aşa numitele puncte de puls. Ele sunt situate la nivelul tâmplelor,încheieturilor mâinii,în pliul antebraţului,pe frunte sau la ceafă. Dacă stropeşti cu apă aceste zone,ori de câte ori simţi nevoia,sau dacă treci peste ele o batistă umedă,te vei răcori instantaneu.
Consumă alimente reci
Alimentele reci,fructele în special,pot înlocui foarte bine îngheţata plină de calorii. Iaurtul natural cu zmeură sau cu fructe de pădure,păstrat la rece,taie mai bine setea ca o îngheţată la cornet. Mai poţi păstra la congelator boabe de struguri,cubuleţe de pepenegalben,fructe de pădure,banane feliate – cu care te delectezi,răcorindu-te simultan,atunci când e foarte cald afară.
Mănâncă picant
Este ceea ce fac,de mii de ani,populaţiile care trăiesc în zone toride ale lumii. Arabii,indienii,mexicanii,thailandezii şamd – cu toţii folosesc din belşug condimente iuţi,chiar şi când e cald afară. De ce? Pentru că transpiraţia este un mecanism natural şi eficient de răcire a corpului. Tot ce trebuie să faci este să o stimulezi. Capsaicina din ardeii iuţi favorizează transpiraţia,fără a creşte temperatura organismului.