De ce boli te protejează ouăle
Se numără printre cele mai consumate alimente la micul dejun. Deşi în cantităţi mari pot cauza probleme de sănătate din cauza conţinutului de colesterol, dacă te rezumi la 2-3 ouă pe săptămână te poţi proteja de anumite boli.
Previn apariţia bolii Alzheimer
Ouăle sunt o sursă de bilineurină,o substanţă care acţionează ca un transmiţător între neuroni,îmbunătăţind astfel funcţia cognitivă. Mai mult,albuşul de ou este bogat în acid folic care-ţi protejează şi grăbeşte regenerarea celulelor nervoase. Astfel creierul va funcţiona mai bine,iar simptomele Alzheimerului îşi vor face simţită mai greu prezenţa.
Citeşte şi:
Ouăle de găină îmbunătăţesc memoria
9 utilizări inedite ale cojilor de ouă
Întăresc oasele
Pentru a avea oase rezistente ai nevoie de vitamina D,pentru ca organismul tău să absoarbă cât mai bine calciul. O poţi lua din ouă şi astfel şansele să faci osteoporoză la o vârstă mai înaintată vor scădea considerabil.
Oferă rezistenţă părului şi unghiilor
Datorită amino-acizilor din conţinutul lor,vei avea unghii tari,dar şi o podoabă capilară bogată şi nu vei mai avea motive să te plângi din cauza firelor de păr rupte sau căzute. De asemenea,ouăle mai au în componenţa lor şi alte substanţe nutritive benefice pentru păr cum ar fi seleniu,fier şi zinc,care-ţi hrănesc părul zi de zi.
O vedere de invidiat
Stilul de viaţă modern,cu multe ore petrecute în faţa televizorului sau a calculatorului poate fi extrem de dăunător pentru sănătatea ochilor. Ouăle însă sunt o sursă de luteină şi zeaxanthin,două substanţe care-ţi protejează retina şi previn afecţiuni precum cataracta şi probleme ale maculei.
Reduc riscul de cancer
Studiile au arătat că 3 ouă pe săptămână,consumate fierte pot reduce riscul de cancer,în special cel de sân,cu aproximativ 44%.