De ce e bine să mănânci o banană la micul dejun

1 80431 original jpg jpeg

Dintr-un mic dejun sănătos, nu au cum să lipsească proteinele, carbohidraţii şi grăsimile sănătoase. Totuşi, ce se întâmplă atunci când eşti la dietă şi nu îţi permiţi să faci tot felul de combinaţii care ţi-ar compromite silueta? Ai la îndemână o alegere simplă şi sănătoasă: banana. Află câte beneficii are!

Bogată în nutrimente

Sursă de potasiu, magneziu, fibre şi vitamine din complexul B, banana îţi dă energie pe parcursul unei zile şi alungă pofta de mâncare. În plus, nu vei mai simţi nevoia de dulce, deoarece banana conţine şi zaharuri. O poţi mânca atât la micul dejun, cât şi ca o gustare.

Uşor de digerat

Există un motiv pentru care medicii pediatri recomandă acest fruct în special copiilor –bananele sunt foarte uşor de digerat şi un ajutor binevenit în micile probleme cauzate de indigestie. Asşadar, dacă ştii că ai astfel de “afecţiuni” şi un stomac sensibil, bananele te pot ajuta.

Conferă relaxare

Dacă eşti tensionată încă de când te-ai trezit şi simţi nevoia de puţină destresare, ia o banană! În cazul în care nu ştiai, conţine triptofan, o proteină pe care corpul tău o transformă în serotonină şi astfel îţi creează o stare de bine.

Te ajută să slăbeşti

Deşi se spune că bananele îngraşă, un astfel de fruct la micul dejun nu îţi poate face rău. Important este să o mănânci alături de un pahar de apă caldă cu lămâie. Această combinaţie stimulează digestia şi te ajută să elimini excesul de grăsime din organism. Enzimele din banană şi apa cu lămâie acţionează direct asupra toxinelor din corp şi favorizează hidratarea. Atenţie însă! Dacă mănânci banane seara s-ar putea să iei în greutate.

Nu şi pe stomacul gol

Deşi are vitamine şi minerale, o banană nu este suficientă pentru micul dejun, mai ales dacă e mâncată pe stomacul gol. În plus, cantitatea de zaharuri pe care o conţine e posibil să te facă să te simţi obosită sau să îţi dea o stare de somnolenţă.  Prin urmare, specialiştii în nutriţie recomandă consumul acesteia după un alt fel de mâncare potrivit pentru micul dejun. Poţi alege un iaurt grecesc cu cereale integrale sau o omletă cu roşii şi salată verde.