De ce e bine să mănânci orez negru

1 81858 original jpg jpeg

Incluzând orezul negru în alimentaţia ta de zi cu zi este un mod excelent de a creşte cantitatea de substanţe nutritive necesare organismului. Deşi se cultivă în cantităţi mai mici, orezul negru a început să fie apreciat de oameni din întreaga lume datorită beneficiilor pe care le are asupra sănătăţii.

Valoarea nutritivă a orezului negru

Compoziţia nutriţională a acestui tip de orez include o cantitate mare de fibre, proteine, fier, fosfor şi zinc. O jumătate de cană de orez negru conţine 160 de calorii, fiind în acelaşi timp şi o sursă importantă de energie. Mai mult, are un număr mai mare de antioxidanţi decât orice alt tip de orez. Antocianina este unul dintre ei, pigmentul care îi dă şi culoarea pe care o are şi care are efecte pozitive asupra stării de sănătate generale.

Beneficiile orezului negru sunt:

 Cele mai importante beneficii pe care le are orezul alb au loc asupra sănătăţii cardiovasculare, digestive, diabet, pierderea în greutate, afecţiuni cronice şi altele.

Previne afecţiuni cronice

Antocianina este cel mai cunoscut antioxidant găsit în orezul negru. Se spune că are abilitatea de a reduce stresul oxidativ din corp şi de a preveni efectele negative ale radicalilor liberi. Mai mult, poate scade riscul de cancer, boli cardiovasculare şi artrită reumatoidă, precum şi îmbătrânirea prematură.

Îmbunătăţeşte sănătatea sistemului cardiovascular

Comparativ cu alte tipuri de orez, orezul negru conţine o cantitate mare de fibre, la fel şi un procent mic de grăsime, ambele fiind necesare pentru menţinerea sănătăţii sistemului cardiovascular. Fibrele ajută la menţinerea sub control a nivelului de colesterol rău şi a presiunii arteriale, prevenind astfel ateroscleroza şi boala coronariană.

Creşte nivelul de energie

Fiind o sursă de carbohidraţi, orezul negru este excelent pentru oferirea de energie suplimentară. Acesta este motivul pentru care orezul negru este ingredientul de bază din bucătăria multor ţări din Asia.

Stimulează digestia

Fibrele sunt cunoscute pentru faptul că îmbunătăţesc procesul de digestie, prevenind probleme precum indigestie, constipaţie, diaree şi balonare. Mai mult, fibrele sunt cele care stimulează tranzitul intestinal.

Stimulează procesul de pierdere în greutate

O jumătate de cană de orez negru conţine 160 de calorii, plus că este o sursă importantă de fibre. Consumând orez negru previi supraalimentarea şi necesitatea de gustări între mese. Mai mult, mineralele şi compuşii activi prezenţi în orezul negru accelerează metabolismul, stimulând arderile grăsimilor.Recente

animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg
Care sunt punctele tale forte Sursa imagine shutterstock 1619843515 jpg