De ce e bine să renunţi la fumat

1 81988 original jpg jpeg

Efectele negative pe care le are fumatul asupra sănătăţii sunt cunoscute, însă numărul persoanelor care fumează la nivel mondial este imens. Experţii susţin că renunţarea la fumat este mai dificilă decât renunţarea la orice alt viciu. Tu ce crezi? Este imposibil să renunţi la fumat?

Renunţarea la fumat are foarte multe beneficii asupra sănătăţii, şi anume:

Îmbunătăţeşte capacitatea de respiraţie

Ştim că fumatul afectează în primul rând plămânii. Prin renunţarea la fumat creşte capacitatea de respiraţia şi regenerarea, îmbunătăţind rezistenţa fizică.

Creşte nivelul de energie

Cu toate că ţigările au o calitate a stimulatoarelor, ele afectează nivelul general sănătate. Prin reducerea circulaţiei şi reducerea capacităţii de respiraţie, ţigările încetinesc metabolismul şi scad nivelul de energie. Toate aceste probleme vor fi rezolvate când renunţi la fumat.

Scade nivelul de stres

În mod similar, deşi ţigările oferă senzaţia de eliberare de stres (rezultatul scurt al nicotinei), ele pot să crească nivelul hormonului de stres în organism, mai ales când refuzi să-i oferi corpului ”medicamentul (ţigara)” pentru o perioadă lungă de timp.

Creşte şansele de concepere

Au auzit de foarte multe ori spunându-se că fumatul afectează fertilitatea, lucru care este adevărat dacă ne uităm la numărul de cazuri de infertilitate care există, unde o cauză este fumatul excesiv. Aşadar, dacă îţi doreşti să ai un copil, renunţă la fumat.

Previne îmbătrânirea prematură

Substanţele chimice prezente în ţigări pot afecta aspectul pielii. Mai mult, persoanele care fumează se confruntă cu linii fine, riduri şi pete mult mai devreme în comparaţie cu cele care nu fumează şi au un stil de viaţă sănătos.

Riscurile fumatului:

Principala afecţiune cu care se confruntă persoanele care fumează de-a lungul vieţii sunt diverse, inclusiv hipertensiune arterială, afecţiuni cardiovasculare, afecţiuni pulmonare – cancer de plămâni etc.