De ce mint femeile. Cauze şi explicaţii

1 72744 original jpg jpeg

Cine spune că n-a minţit niciodată în viaţa ei minte. Da, nu mai este niciun secret: cu toţii minţim. Şi o facem când trebuie să cosmetizăm adevărul, ca să nu rănească pe nimeni. Sunt multe cazuri când îl omitem sau îl inventăm, pentru că ne ajută să ocupăm un loc de muncă mai bine plătit, de exemplu.

Când minţim,fie o facem pentru o cauză nobilă,cum ar fi să-i spunem unei persoane care încearcă să piardă în greutate că rezultatele se văd deja,fie prezentăm un adevăr imaginar în avantajul nostru,motivele,spun oamenii de ştiinţă,fiind legate de stima de sine. „Atunci când ne scade stima de sine,apelăm fără ezitare la minciuni salvatoare“,afirmă psihologul american Robert Feldman.

Femeile mint de milă

Uneori,minciunareprezintă un rău necesar la care apelăm chiar şi de câteva ori pe zi. „Chiar mă gândeam la tine şi voiam să te sun…!“,„Şi mie mi-e dor de tine!“ sau,poate cea mai gravă dintre minciunile într-un cuplu:„Şi eu te iubesc!“,care apare din compasiune şi dorinţa de a nu răni sentimentele celuilalt.

Din păcate,acesta va suferi mai devreme sau mai târziu,de două ori mai puternic,o dată că nu-i sunt împărtăşite trăirile şi a doua,că a fost minţit.

Cine minte mai mult,bărbaţii sau femeile?

Părerile sunt împărţite. Tabăra masculină susţine cu tărie că urmaşele Evei adoră să ascundă adevărul sau să-l schimbe.

Femeile însă cred că bărbaţii sunt mincinoşi nativi şi,orice ar face,nu trece zi fără să zică cel puţin o minciună. Adevărat?

Parţial! Şi femeile,şi bărbaţii mint la fel de mult şi din aceleaşi motive:pentru că sunt nesiguri,le e teamă,pentru că au nervi sau din prea multă iubire.

Ca să obţină ce doresc

Când doi oameni formează un cuplu,lasă impresia că iubirea lor îi protejează de minciuni şi de efectele adverse pe care le au acesta după „administrare“. Fals! În cuplu se spun minciuni de toate felurile,mai mari sau mai mici,vinovate şi nevinovate.

În caz că nu ştiai,la începutul unei relaţii,în primele zile,spunem minciuni la fiecare jumătate de oră – deseori,ca să impresionăm partenerul.

În timp,partenerii mint,adesea pentru a nu răni sentimentele celui iubit

Pe de altă parte,minciuna în cuplu poate aduce avantaje,spun specialiştii,care consideră că aceasta este o tactică socială prin care poţi obţinemai uşor ce doreşti.

Ştiai că oricât de bine s-ar înţelegedoi parteneri,în dialogul conjugal este aproape imposibil să nu se strecoare măcar o minciună pe zi,din partea fiecăruia,susţin oamenii de ştiinţă.

3 minciuni pe care le spun femeile TRADUSE

„Îmi place de tine,poate în timp o să te şi pot iubi“. Când o femeie spune asta înseamnă că nu îşi o doreşte o relaţie cu respectivul,cu atât mai mult nu se pune problema unei relaţii sexuale.

„Nu sunt genul de femeie posesivă şi nici nu-mi plac femeile care cicălesc toată ziua“ ar putea fi tradusă astfel:„mare atenţie că urmează să treci prin teste de anduranţă. Doamne fereşte,să uiţi o dată de un lucru pe care ţi l-am amintit de două ori că trebuie să-l faci. Memoria ta îmi va aparţine. Nu trebuie să mai reţii nimic,îţi voi spune eu ce să faci cât pot de des“.

„Eşti tot ce mi-am dorit“ ar putea să însemne „mă mulţumesc şi cu tine,până când apare altcineva mai bun“.