De ce să înlocuieşti zahărul cu sirop de agave!

1 72057 original jpg jpeg

Seamănă cu o miere lichidă, dar este puţin mai gros şi îl poţi folosi cu succes în loc de zahăr, mai ales dacă ai nevoie de o alternativă sănătoasă la zahărul rafinat.

Înainte de toate,trebuie să ştii că două linguri de sirop de agave echivalează cu 100 g de zahăr. În ceea ce priveşte energia calorică,100 ml de sirop de agave oferă 200 de calorii corpului,din care 75 g de glucide. Ca să fii sigură că iei un produs de calitate,siropul trebuie să fie cât mai închis la culoare.

Ştiai că şi aztecii îl utilizau pentru a îndulci mâncărurile şi băuturile?

Are index glicemic scăzut

Siropul de agave are un index glicemicfoarte scăzut în comparaţie cu zahărul alb,mai precis între 15 şi 20,spre deosebire de aproximativ 70 (zahăr),până la 80,în cazul mierii.

Cu toate acestea,siropul de agave este un îndulcitor,datorită conţinutului important de fructoză,un glucid care nu produce variaţii bruşte al glicemiei.

De fapt,acest produs este compus din fructoză,între 60% şi 90%,glucoză (10%) şi alte glucide în cantitate mică (zaharoză,fructo-oligozaharide,fructan).

Este benefic pentru oase

Pentru că furnizează siliciu organic,un mineral care acţionează sinergic cu calciul pentru a preveni demineralizarea şi osteoporoza,siropul de agave este un produs alimentar benefic pentru sistemul osos.

Siliciul este un component din structura diferitelor ţesuturi conjuctive (os,catilaj,dermă,pereţi arteriali). Pe de altă parte,trebuie să ştii că are acţiune protectoare şi antiîmbătrânire,deoarece este foarte bogat în oligoelemente,precumfier,cupru,potasiu şi magneziu.

Are proprietăţi anticancerigene

Sunt medici care susţin că siropul de agave este un aliment anticancerigen. Explicaţia? Pentru că nu determină creşterea nivelului de zahăr din sânge,nu stimulează nici secreţia de insulină,nici secreţia unui hormon care acţionează asupra creşterii generale a ţesuturilor,iar aici poate fi vorba şi despre celulele canceroase.

Cum îl poţi utiliza

În ceai,cafea,smoothie-uri sau alte băuturi calde,siropul de agave dă un gust puternic aromat. Se dizolvă rapid şi poate fi adăugat şi în băuturile reci.

Poţi utiliza acest sirop şi la prăjituri coapte în cuptor,în loc de zahăr. O ceaşcă de zahăr echivalează cu două treimi de ceaşcă de sirop.



Recente

Sfanta Mucenita Ecaterina  Sursa foto shutterstock 1649715868 jpg
shutterstock 2395327839 jpg
Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg