De ce să înlocuieşti zahărul cu sirop de agave!

1 72057 original jpg jpeg

Seamănă cu o miere lichidă, dar este puţin mai gros şi îl poţi folosi cu succes în loc de zahăr, mai ales dacă ai nevoie de o alternativă sănătoasă la zahărul rafinat.

Înainte de toate,trebuie să ştii că două linguri de sirop de agave echivalează cu 100 g de zahăr. În ceea ce priveşte energia calorică,100 ml de sirop de agave oferă 200 de calorii corpului,din care 75 g de glucide. Ca să fii sigură că iei un produs de calitate,siropul trebuie să fie cât mai închis la culoare.

Ştiai că şi aztecii îl utilizau pentru a îndulci mâncărurile şi băuturile?

Are index glicemic scăzut

Siropul de agave are un index glicemicfoarte scăzut în comparaţie cu zahărul alb,mai precis între 15 şi 20,spre deosebire de aproximativ 70 (zahăr),până la 80,în cazul mierii.

Cu toate acestea,siropul de agave este un îndulcitor,datorită conţinutului important de fructoză,un glucid care nu produce variaţii bruşte al glicemiei.

De fapt,acest produs este compus din fructoză,între 60% şi 90%,glucoză (10%) şi alte glucide în cantitate mică (zaharoză,fructo-oligozaharide,fructan).

Este benefic pentru oase

Pentru că furnizează siliciu organic,un mineral care acţionează sinergic cu calciul pentru a preveni demineralizarea şi osteoporoza,siropul de agave este un produs alimentar benefic pentru sistemul osos.

Siliciul este un component din structura diferitelor ţesuturi conjuctive (os,catilaj,dermă,pereţi arteriali). Pe de altă parte,trebuie să ştii că are acţiune protectoare şi antiîmbătrânire,deoarece este foarte bogat în oligoelemente,precumfier,cupru,potasiu şi magneziu.

Are proprietăţi anticancerigene

Sunt medici care susţin că siropul de agave este un aliment anticancerigen. Explicaţia? Pentru că nu determină creşterea nivelului de zahăr din sânge,nu stimulează nici secreţia de insulină,nici secreţia unui hormon care acţionează asupra creşterii generale a ţesuturilor,iar aici poate fi vorba şi despre celulele canceroase.

Cum îl poţi utiliza

În ceai,cafea,smoothie-uri sau alte băuturi calde,siropul de agave dă un gust puternic aromat. Se dizolvă rapid şi poate fi adăugat şi în băuturile reci.

Poţi utiliza acest sirop şi la prăjituri coapte în cuptor,în loc de zahăr. O ceaşcă de zahăr echivalează cu două treimi de ceaşcă de sirop.



Recente

anna keibalo dzMWKurYlUE unsplash jpg
aura energetica 2459091977 jpg
Vrei ca oaspet¦ªii hotelului ta¦åu sa¦å te recomande prietenilor s¦ªi familiei jpg
shutterstock 1242058546 jpg
closeup serious nice businesswoman with coffee jpg
un barbat in varsta se uita pe un telefon mobil tinand in amna un card de credit jpg
Cartea Sanatatii v11 Mihai Craiu jpg
close up young attractive charismatic woman isolated jpg
2025 06 13 Native 3 din 3, WestGate Studios, iunie (1) jpg
60 61 shutterstock 2482655649 jpg
Vrei mai multa vizibilitate pentru afacerea ta O agentie de marketing online iti poate aduce succesul jpg
tarot shutterstock 2080451098 jpg
shopping 1499445875 jpg
incredere in sine 2483755871 jpg
test jpg
young business woman sitting cahir working computer jpg
livemint jpg
test iluzie jpg
firma de curatenie bucuresti jpg
trifoi cu 4 foi jpg