E demonstrat! Câtă cafea ar trebui să bei ca să ai energie pe tot parcursul zilei

1 82822 original jpg jpeg

Se spune că a prepara o cafea bună este o adevărată artă, însă pentru o cafea eficientă, care să crească productivitatea, este e nevoie de ştiinţă.

Armata americană a creat un algortim revoluţionar care îţi arată cu exactitate de câtă cafeină are nevoie corpul fiecăruia pentru a funcţiona la capacitate maximă. 

Metoda ingenioasă a fost dezvoltată de armata SUA, împreună cu Departamentul de Apărare, pentru ca soldaţii privaţi de somn să aibă suficientă energie pentru a-şi putea duce sarcinile la bun sfârşit, notează Daily Mail.

Astfel, cei care dorm doar câteva ore pe noapte sunt sfătuiţi să consume 200 de mg de cafeină atunci când se trezesc şi alte 200 de mg patru ore mai târziu. O cafea conţine, în mod normal, aproximativ 100 de mg de cafeină.  

 Pe de altă parte, cei care lucrează pe timpul nopţii ar trebui să consume 200 de mg de cafeină la începutul programului. 

image

Acest algoritm se schimbă în funcţie de orele de somn şi de programul fiecăruia. Spre exemplu, o persoană care a dormit cinci ore pe timpul nopţii şi s-a trezit la ora 6 ar trebui sa bea prima cafea la ora 7, iar pe a doua două ore mai târziu, adică la 9. 

Momentan, algoritmul nu este public,  însă cercetatorii vor să creeze o aplicaţie pentru smartphone care să vină în ajutorul celor care au un program haotic şi care pierd multe ore de somn. Recente

fete empatice shutterstock 1445146241 jpg
Club de noapte jpg
Dependenta de internet jpg
Cei mai valorosi angajati  Sursa imagine shutterstock 1687550977 jpg
Orgoliu jpg
Blue Monday 2023 jpg
Test  Ceasca pe care o alegi iti dezvăluie defectele si calitatile  Sursa imagine Cienradios jpg
Compatibilitate jpg
Fata miros flori jpg
cursuri functionari curs contabil jpg
Zodii inselatoare jpg
Noroc jpg
Anul 2023 jpg
2023  jpg
Insarcinata jpg
Ce spune despre tine modul in care scrii litera m  Sursa imagine  shutterstock 2201241699 jpg
Metaverse jpg
Motivatie pentru sport jpg
Test  Esti un adevarat geniu daca poti gasi in 6 secunde albina ascunsa  Sursa imagine Brightside jpg
persoana antipatica  jpg