Iată cum se manifestă rezistenţa la cafeină

1 77721 original jpg jpeg

Rău cu rău dar mai rău fără rău. Ei, în fine, nu e chiar atât de rea cafeaua asta! Ba chiar, mulţi or fi cei care i-ar închina şi o stradă. Asta dacă nu cumva o exista deja Strada Cafelei. Ups! Stai, că există una în China şi una în Coreea de Sud, deci, rectific. E atât de iubită, încât au numit străzi după ea.

Şi totuşi. Ce te faci dacă iubeşti prea mult cafeaua? Dacă nu cumva oi fi dezvoltat o rezistenţă la cafeină? Mai simţi cum ţi se revigorează tot corpul şi cum mintea îţi explodează de luciditate sau, pur şi simplu, pentru tine, dacă bei cafea e ca şi cum ai bea apă? Mai ai energia aia demenţială? Mai simţi că poţi să răstorni munţii după o cană de cafea?  

Te doare capul dacă nu bei cafea?

Avem o veste proastă pentru tine – ai dezvoltat rezistenţă la cafeină. Adonis Maiquez, Director Medical al Centrului de Wellness Carillon din Miami: „Odată ce ai observat că nu mai ai energia pe care o aveai altădată, când beai cafea, trebuie să te consideri rezistentă la cafea. Dacă nu mai eşti alertă şi nici măcar fericită când bei o ceaşcă de cafea, atunci ai dezvoltat toleranţă“.

Dar ce se întâmplă când doar o gură de cafea are darul de a te pune pe picioare?

Dacă eşti ahtiată după cafeaua ta zilnică sau dacă doar un ceai verde te pune pe picioare, fii atentă la reacţiile corpului tău. „Simptome ca dureri de cap, anxietate, dificultăţi de concentrare, ritm cardiac galopant, palpitaţii şi iritabilitate pot fi indiciul că ai sensibilitate la cafea“, explică Patricia Salber, medic şi redactor la reputatul site specializat în sănătate The Doctor Weighs In. Aceasta adaugă: „Dacă eşti în stare să bei cafea după cafea fără să simţi nimic, e cazul să te consideri dintre cei cu toleranţă ridicată“. La cafea, evident.  

Toleranţă mare la cafea înseamnă pericol pentru sănătate

Atenţie la câte cafele bei pe zi! Dacă bei cafea după cafea sperând să obţii acelaşi rezultat pe care-l obţineai acum mulţi ani, când doar o cafea te punea pe axă, ai grijă! Prea multă cafea dă reflux gastic, afectează calitatea somnului şi-ţi măreşte ritmul cardiac. Potrivit lui Maiquez, cafeaua poate fi trecută în rândul drogurilor, pentru că stimulează în creier producerea aceluiaşi hormon ca alte tipuri de droguri – dopamina.

Cea mai bună manieră prin care poţi scăpa de cafea e s-o elimini, pur şi simplu, din rutina ta zilnică, măcar o săptămână, pentru ca organismul tău să mai ia o vacanţă. După care ai să apreciezi un latte adevărat.  



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg