Efecte adverse ale consumului de roşii în exces

1 81351 original jpg jpeg

Cu siguranţă ştii că orice exces poate fi dăunător pentru organism. La fel se întâmplă şi în cazul roşiilor. Deşi sunt foarte sănătoase şi au o mulţime de beneficii, consumul lor în exces poate provoca rău. Află care sunt principalele dezavantaje!

Afectează digestia

Deşi roşiile pot ajuta la menţinerea sănătăţii sistemului digestiv, când sunt mâncate în exces, acestea pot provoca tulburări intestinale. Nu sunt recomandate persoanelor care suferă de sindromul colonului iritabil, întrucât provoacă balonare, diaree şi disconfort abdominal.

Provoacă reflux

Roşiile sunt un aliment acid, prin urmare nu trebuie consumate de persoanele care suferă deja de reflux gastric sau de arsuri la stomac. Tomatele conţin acizi malici şi citrici care declanşează producţia de acid în exces, ceea ce duce la reflux gastroesofagian.

Favorizează apariţia pietrelor la rinichi

Persoanele care suferă de boli renale sunt sfătuite să îşi limiteze aportul de potasiu. Roşiile, bogate în potasiu, pot cauza probleme unor astfel de pacienţi. De asemenea, ele conţin oxalat, ceea ce ar putea duce la formarea pietrelor la rinichi. Prin urmare, dacă suferi deja de o afecţiune renală, mănâncă roşii numai la recomandarea medicului.

Provoacă alergii

Unele persoane sunt alergice la compusul numit histamină, care se regăseşte în componenţa roşiilor. Simptomele alergiei pot include eczeme, erupţii cutanate, urticarie, strănut, senzaţie de mâncărime în gât sau chiar umflarea feţei. Unele persoane pot avea chiar şi dermatită din cauza consumului excesiv de roşii, iar altele se pot confrunta cu probleme de respiraţie, tot pe fondul alergiilor.

Pot irita tractul urinar

Roşiile sunt foarte acide, prin urmare, pot irita vezica urinară şi, uneori, pot provoca incontinenţă. Dacă eşti predispusă la infecţii urinare, consumul excesiv de roşii îţi poate agrava simptomele. Poţi resimţi senzaţia de arsură şi disconfort urinar, aşa că indicat ar fi să faci o pauză de la roşii şi să te hidratezi mai mult.Recente

medic incepator jpg
bnb@clikpentrufemei ro (1) jpg
Alege un desert preferat si afla cum esti perceput Sursa foto shutterstock 1013046382 jpg
O femeie care pleaca in concediu jpg
Culoarea preferata Sursa foto shutterstock 2360547709 jpg
cursuri functionari curs resurse umane jpg
Beneficiile extrasalariale si afacerile la inceput de drum de ce ai nevoie de ele jpg
Stima de sine jpg
Minimalimul emotional Sursa foto shutterstock 2409609473 jpg
psiholog jpg
Cum sa scapi de stres in opt secunde Sursa foto shutterstock 1771976678 jpg
Test Care fata e mai atragatoare Sursa foto Pixabay si Shutterstock jpg
vise jpg
Test Alege 3 animale Sursa foto shutterstock 2156214857 jpg
De ce vezi adesea 1111 Sursa foto shutterstock 285177449 jpg
protectie spirituala jpg
Ce senzatii fizice dau diverse emotii Sursa foto shutterstock 259347731 jpg
culori jpg
Regula 3 30 300 pentru a fi fericit Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului Tapping EFT Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg