Evită aceste alimente care distrug bacteriile intestinale benefice! Motivele pentru care ai nevoie de un echilibru al florei intestinale

3 pexels min an 680242 jpg jpeg

Echilibrul florei intestinale este mai important decât credem. Modul în care ne influenţează sănătatea generală este încă un subiect de cercetare pentru oamenii de ştiinţă din comunitatea medicală.

Bacterii cu efect benefic şi celule ale sistemului imunitar care îndepărtează agenţii infecţioşi precum bacteriile, virusurile şi fungii populează intestinele. Intestinele comunică, prin intermediul nervilor şi al hormonilor, cu creierul, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii. Află mai multe despre importanţa echilibrului intestinal şi despre modul în care anumite alimente pot afecta acest echilibru.

Anumite alimente provoacă dezechilibrul florei intestinale

Multe dintre alimentele nesănătoase, precum cele procesate, prăjite sau bogate în grăsimi şi zaharuri, afectează flora intestinală, odată ce ajung la nivelul intestinelor. S-ar putea spune că toate alimentele care au un gust bun sunt dăunătoare florei intestinale, deoarece sunt inamici ai bacteriilor bune. Experţii recomandă reducerea cantităţii de alimente procesate, bogate în zahăr şi grăsimi. Ei susţin consumul de alimente proaspete, legume, fructe, verdeţuri şi de proteine slabe care au un impact pozitiv asupra intestinului. Evită următoarele alimente!

Carnea grasă

O dietă bogată în grăsimi saturate, cum sunt cele care se găsesc în carne grasă, unt, brânză, poate afecta diversitatea bacteriilor intestinale bune.

Carnea roşie

Atunci când un compus din carnea roşie numit carnitină intră în contact cu bacteriile intestinale, aceasta determină formarea unui alt compus: N-oxid de trimetilamină. Dacă ajunge la niveluri mai ridicate, acesta creşte riscul de boli cardiovasculare.

Băuturile carbogazoase

Îndulcitorii artificiali precum zaharina şi sucraloza sunt utilizaţi în unele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr. Chiar dacă par o alegere mai bună decât cele care conţin zahăr, aceste băuturi pot crea un dezechilibru al florei intestinale, balonare şi eructaţii.

Cum să obţii echilibrul florei intestinale?

Flora intestinală începe să se reechilibreze după câteva zile de la modificarea dietei, dar pot trece şi câţiva ani până la refacerea completă. Schimbările benefice trebuie adoptate pe termen lung, pe viaţă. Una dintre ele ar fi aceea de a avea mese cât mai diverse. Evită să mănânci aceleaşi alimente mai multe zile la rând, chiar dacă îţi place rutina! Alege legume diferite pentru garniturile de la mesele principale sau fructe diverse pentru gustări. La micul dejun, alternează variantele tale preferate. Poţi pune peste cereale banane, în altă zi seminţe şi nuci sau fructe de pădure.

De ce este atât de important echilibrul?

O floră intestinală dezechilibrată poate duce la multe probleme de sănătate digestivă: sindromul intestinului iritabil, boala Crohn, balonare, dureri stomacale, dar şi la o slăbire a sistemului imunitar.

Una dintre cele mai bune modalităţi de a vă susţine sănătatea intestinului este să mănânci din toate tipurile de alimente. Prin urmarea unei diete bogate în fructe şi legume, alături de un supliment de probiotice, flora intestinală îşi revine, ceea ce produce efecte benefice pentru sănătate.Recente

Iertare jpg
animal de companie jpg
Test de personalitate Ce vezi prima oara Sursa foto Abmeyerwood jpg
misofonie jpg
Relatie toxica Sursa imagine shutterstock 1340850398 jpg
om încăpățânat sursa  Shutterstock jpg
corpul uman sursa  Shutterstock jpg
shutterstock 1081879181 jpg
TEST Ce vezi prima oara iti arata ce profesie ti se potriveste Sursa foto shutterstock 55338187 jpg
Astenie de primavara jpg
dezlegare la vin shutterstock 1347135425 jpg
Floarea preferata dezvaluie un secret al personalitatii tale Sursa foto Unsplash jpg
Semnificatia trandafirului jpg
oameni fericiti jpg
boala oaselor fragile jpg
victoriabank md@clickpentrufemei ro jpg
stres jpg
TEST Animalul pe care l alegi iti dezvaluie defectele Sursa foto jagranjosh com jpg
Trei metode de identificare a partenerilor utili pentru afacerea ta min jpg
persoană care încearcă să se relaxeze la muncă imagine shutterstock 2198777181 jpg