Evită aceste alimente care distrug bacteriile intestinale benefice! Motivele pentru care ai nevoie de un echilibru al florei intestinale

3 pexels min an 680242 jpg jpeg

Echilibrul florei intestinale este mai important decât credem. Modul în care ne influenţează sănătatea generală este încă un subiect de cercetare pentru oamenii de ştiinţă din comunitatea medicală.

Bacterii cu efect benefic şi celule ale sistemului imunitar care îndepărtează agenţii infecţioşi precum bacteriile, virusurile şi fungii populează intestinele. Intestinele comunică, prin intermediul nervilor şi al hormonilor, cu creierul, ceea ce ajută la menţinerea sănătăţii. Află mai multe despre importanţa echilibrului intestinal şi despre modul în care anumite alimente pot afecta acest echilibru.

Anumite alimente provoacă dezechilibrul florei intestinale

Multe dintre alimentele nesănătoase, precum cele procesate, prăjite sau bogate în grăsimi şi zaharuri, afectează flora intestinală, odată ce ajung la nivelul intestinelor. S-ar putea spune că toate alimentele care au un gust bun sunt dăunătoare florei intestinale, deoarece sunt inamici ai bacteriilor bune. Experţii recomandă reducerea cantităţii de alimente procesate, bogate în zahăr şi grăsimi. Ei susţin consumul de alimente proaspete, legume, fructe, verdeţuri şi de proteine slabe care au un impact pozitiv asupra intestinului. Evită următoarele alimente!

Carnea grasă

O dietă bogată în grăsimi saturate, cum sunt cele care se găsesc în carne grasă, unt, brânză, poate afecta diversitatea bacteriilor intestinale bune.

Carnea roşie

Atunci când un compus din carnea roşie numit carnitină intră în contact cu bacteriile intestinale, aceasta determină formarea unui alt compus: N-oxid de trimetilamină. Dacă ajunge la niveluri mai ridicate, acesta creşte riscul de boli cardiovasculare.

Băuturile carbogazoase

Îndulcitorii artificiali precum zaharina şi sucraloza sunt utilizaţi în unele băuturi răcoritoare dietetice, fără zahăr. Chiar dacă par o alegere mai bună decât cele care conţin zahăr, aceste băuturi pot crea un dezechilibru al florei intestinale, balonare şi eructaţii.

Cum să obţii echilibrul florei intestinale?

Flora intestinală începe să se reechilibreze după câteva zile de la modificarea dietei, dar pot trece şi câţiva ani până la refacerea completă. Schimbările benefice trebuie adoptate pe termen lung, pe viaţă. Una dintre ele ar fi aceea de a avea mese cât mai diverse. Evită să mănânci aceleaşi alimente mai multe zile la rând, chiar dacă îţi place rutina! Alege legume diferite pentru garniturile de la mesele principale sau fructe diverse pentru gustări. La micul dejun, alternează variantele tale preferate. Poţi pune peste cereale banane, în altă zi seminţe şi nuci sau fructe de pădure.

De ce este atât de important echilibrul?

O floră intestinală dezechilibrată poate duce la multe probleme de sănătate digestivă: sindromul intestinului iritabil, boala Crohn, balonare, dureri stomacale, dar şi la o slăbire a sistemului imunitar.

Una dintre cele mai bune modalităţi de a vă susţine sănătatea intestinului este să mănânci din toate tipurile de alimente. Prin urmarea unei diete bogate în fructe şi legume, alături de un supliment de probiotice, flora intestinală îşi revine, ceea ce produce efecte benefice pentru sănătate.



Recente

Ce profesie ti se potriveste in functie de modul in care iti incrucisezi bratele  Sursa foto shutterstock 2462734087 jpg
Gaselnita care te ajuta sa alegi un filtru de ulei singura fara ajutor masculin (1) jpg
Ce trebuie sa stii despre Lasata secului  Sursa foto shutterstock 2253537285 jpg
shutterstock 1458528509 jpg
shutterstock 2530319391 jpg
shutterstock 690061417 jpg
Sfintii Mihail si Gavriil  Sursa foto Doxologia jpg
shutterstock 1703969782 jpg
Memoria iti joaca feste  Nu sari peste acest pas din rutina de dimineata  Sursa foto shutterstock 283065242 jpg
Iluzie optica  Ai o gandire rationala sau emotionala  Sursa foto mia yilin TikTok jpg
shutterstock 2445908607 jpg
Semne prin care corpul iti cere o pauza  Sursa foto shutterstock 2199052579 jpg
shutterstock 2427040417 jpg
shutterstock 1469273255 jpg
Test  Cat de empatic esti  Sursa foto shutterstock 304371794 jpg
shutterstock 2459079871 jpg
credit online rapid buget strategii financiare jpg
Secretele celor care isi pastreaza calmul  Sursa foto shutterstock 2249785429 jpg
Semne ca ai un IQ peste medie  Sursa foto shutterstock 2230643979 jpg
dobanda pentru fonduri neinvestite 2261412661 jpg