Exerciţii care refac abdomenul după naştere. Aşa vei scăpa de surplusul de grăsime!

1 nastere jpg jpeg

Multe femei îşi doresc să revină la forma iniţială după ce au născut, iar minunea ar fi bine să se întâmple cât mai repede. Dacă te afli în aceeaşi situaţie şi îţi doreşti să scapi iute de surplusul de grăsime de pe abdomen, îţi propunem aceste exerciţii fizice, uşor de executat din confortul casei tale.

Modificările hormonale şi kilogramele acumulate în cele nouă luni de sarcină se numără printre cauzele pentru care multe femei rămân, după ce au născut, cu abdomen „pufos‟. Din fericire, exerciţiile fizice te ajută să te recuperezi fizic, să slăbeşti şi să îţi tonifiezi musculatura. Bonus: mişcarea previne depresia postnatală, îmbunătăţeşte starea de spirit şi creşte nivelul de energie. 

Pentru tonifierea întregului corp

Acest exerciţiu se numeşte „Echer‟ sau „V-up‟ şi lucrează întregul corp, inclusiv picioarele, spatele, coloana şi umerii. Însă cel mai mult este apreciat pentru că ajută la arderea grăsimii de pe abdomen. Cum îl faci?

Stai pe spate şi apropie picioarele astfel încât gleznele şi picioarele să fie perfect întinse şi lipite, iar braţele să fie pe podea, deasupra capului. Ridică trunchiul, picioarele şi braţele simultan. Astfel, vei lua forma triunghiului. Coboară picioarele, trunchiul şi braţele până în apropierea podelei, însă fără să o atingi. Repetă exerciţiul de 10 ori, în trei serii. 

Pentru muşchii abdominali şi muşchii spatelui 

Exerciţiul „Planşă‟ sau „Scândură‟ este unul dintre cele mai bune exerciţii de ardere a caloriilor, deoarece antrenează mai mulţi muşchi simultan, în special muşchii abdominali şi muşchii spatelui. Cum îl faci? 

Stai pe burtă cu faţa în jos. Ridică-te uşor pe coate şi pe vârfurile degetelor, în timp ce îţi menţii corpul drept (ideal este să ai o oglindă, în care să îţi verifici forma corpului). Menţine-ţi poziţia un minut, în timp ce încordezi muşchii abdominali. Repetă de cinci ori. 

INFO: În general, la câteva zile după naşterea naturală, femeile pot face mişcări uşoare. În caz de cezariană, recuperarea de după operaţie poate dura între şase şi opt săptămâni. Indiferent de situaţie, este indicat să ceri sfatul medicului înainte de antrenament.

Pentru laterale 

„Bicicleta Imaginară‟ este exerciţiul care se axează pe abdomenul lateral, tonifică talia şi, totodată, tonifică şi muşchii abdominali superiori.

Întinde-te cu spatele pe podea, cu partea în jos a gâtului lipită de sol şi cu mâinile la ceafă. Ridică partea superioară a trunchiului, îndoaie un picior şi, simultan, apropie cotul opus de piciorului îndoit. Întinde piciorul şi repetă mişcarea cu celălalt picior şi cu cotul opus, exact ca şi cum ai pedala o bicicletă. Repetă mişcarea de 20 de ori şi nu uita să respiri! 

Pentru abdomenul inferior  

Loviturile „Fluture‟ te ajută să elimini grăsimea de pe abdomenul inferior, de pe şolduri, dar şi de pe coapse. Reţine că viteza rapidă cu care execuţi mişcarea şi extensia picioarelor contează foarte mult!

Stai pe spate şi ţine mâinile întinse, pe lângă corp. Încordează abdomenul, ridică picioarele şi mişcă-le în sus şi în jos de minimum 20 de ori. Coboară picioarele pe saltea după ce termini primul set şi repetă de trei ori. De asemenea, o altă variantă este să îţi mişti picioarele încurcişat. 

Pentru arderea caloriilor

Exerciţiul „Alpinistul‟ combină mişcări cardiovasculare, care stimulează inima şi mişcări care se axează atât pe muşchii abdominali inferiori, cât şi pe cei superiori.

Aşază-te pe palme, cu faţa în jos şi ridică rapid picioarele, în timp ce încerci să îţi atingi genunchii de coate. Fă acest exerciţiu timp de un minut, apoi repetă de trei-cinci ori.  

Sursă foto: Shutterstock