Există «leacuri» şi pentru complexe!

1 52109 original jpg jpeg

Ori de câte ori te priveşti în oglindă, găseşti ceva care nu-ţi place la tine? Nu o dată s-a întâmplat să te simţi, din diverse motive, inferioară celor din jur? Află de ce e bine să nu mai asculţi această voce interioară atât de critică şi cum să-ţi recapeţi încrederea în sine.

Rochia ta nu este cea mai modernă,te simţi prost că eşti mai plinuţă,machia­jul nu se potriveşte,e prea multă „lume bună“ în jur,limbajul celorlalţi e prea elevat şi ştii că nu te poţi încadra defel în peisaj – iată o parte din scenariul care te face candidată cu acte în regulă în „Partidul Femeilor Complexate”. Dincolo de orice glumă,să te simţi mereu în inferioritate când te compari cu ceilalţi este un lucru care-ţi otrăveşte viaţa şi te lipseşte de împlinire sufletească. Cum rezolvi această problemă? Scăpând de complexe!

Învaţă să-ţi apreciezi calităţile

Ca să treci peste complexe şi să-ţi schimbi imaginea de sine,trebuie să ştii de unde vin de fapt problemele tale. Şi asta cere o analiză foarte sinceră a trecutului şi a dorinţelor tale. Cel mai des,complexele sunt ambalajul care ascunde lipsa de încredere în forţele proprii. Rădăcinile acestui sentiment de inferioritate stau înfipte în momentele neplăcute prin care ai trecut:când persoane dragi ţi-au spus că nu eşti la înălţimea aşteptărilor sau colegii de şcoală îţi scoteau în evidenţă defectele. Dar cine a văzut vreodată om perfect? Nu există desăvârşire:oamenii care par fără cusur sunt simpli actori. Ei au învăţat să-şi ­ac­cepte punctele slabe ale propriei personalităţi,aducând în prim-plan calităţile.

simeon stalpnicul png

Stabileşte-ţi priorităţile

Te complexează că prietenele tale arată bine? Ţi se pare că ele sunt adevărate topmodele şi tu nu? Dacă vrei doar să arăţi mai bine,sunt multe lucruri pe care poţi să le faci,cu puţină voinţă. Că modalităţi de a-ţi atinge scopul sunt destule,dacă te obişnuieşti cu ideea că,pentru a obţine ceva,trebuie să lupţi. Nu te mai poţi bucura de mese îmbelşugate şi trebuie să-ţi dedici mult timp pentru mişcare. Important este să ai un scop şi să ţi-l asumi până la capăt. De asemenea,este bine să nu ai aşteptări exagerate,să încerci mereu să fii cea mai bună pe toate planurile,pentru că rişti să fii dezamăgită.

simeon stalpnicul png

Ai încredere în tine!

Anumite situaţii îţi pot lăsa un gust amar,dacă nu încerci să găseşti soluţia potrivită de a ieşi din impas. Fuga nu te va salva de situaţia stânjenitoare prin care treci,ci va ajunge să se transforme într-o adevărată dramă. Şi nici să stai numai în casă ori departe de cei dragi nu va ameliora lucrurile. Remediul pentru complexe,la fel ca în cazul fobiei,este să te confrunţi cât mai des cu situaţia care te face să te simţi stânjenită. Cel mai simplu este să rămâi tu însăţi şi să te străduieşti să faci faţă provocărilor. Important este să nu încerci să pari o altă persoană şi să răspunzi privirilor ironice cu inteligenţă şi umor.