«Farmacia verde», cheia sănătăţii tale la orice vârstă

1 52341 original jpg jpeg

Fiecare vârstă, cu afecţiunile ei. Din fericire, există câte un remediu pentru fiecare dintre acestea. Iată câteva leacuri accesibile, uşor de administrat şi cu efecte de lungă durată!

După 30 de ani

La această vârstă,survin schimbări hormonale şi de metabolism. Totodată,imunitatea scade şi corpul devine vulnerabil în faţa bolilor.

Printre altele,ai nevoie de leacuri împotriva alergiilor de piele,sindromului migrenos sau asteniei.

Nu trebuie să te îngrijorezi,pentru că organismul se adaptează schimbărilor.

De pildă,previi recidivele alergiilor,mai frecvente după 30 de ani,dacă urmezi o cură de vitamina E (bineînţeles,durata şi dozajul le stabileşte medicul specialist sau farmacistul).

O găseşti sub formă de gelule (capsule moi) la Plafar sau la farmacie (optează pentru cele extrase din surse naturale deoarece organismul le asimilează mai bine).

Rolul vitaminei E este de a contracara toxinele din corp care au produs alergia. Alternativ,mai poţi lua şi capsule cu probiotice.

Cresc forţa de apărare a organismului! Pentru durerile de cap care apar pe fondul sindromului migrenos poţi lua tablete cu ginseng siberian.

Combat stările de nervozitate şi de oboseală specifice asteniei.

După 40 de ani

Femeile sunt predispuse problemelor circulatorii (varice,senzaţia de picioare grele). Şi tranzitul intestinal încetineşte,instalân-du-se constipaţia.

Ea se ameliorează dacă iei suplimente alimentare pe bază de inulină extrasă din rădăcina de cicoare. Mai încearcă seminţe de psyl­lium!

Dau rezultate foarte bune! Conţin fibre care,odată ajunse în intestin,îşi măresc volumul şi absorb substanţele toxice.

Pentru senzaţia de picioare grele sau pentru varice încearcă o cură cu ginkgo biloba (tablete sau picături),vitamina C (nu mai mult de 500 mg pe zi) şi calciu (500 mg pe zi,o tabletă dimineaţa şi una seara).

Toate aceste suplimente alimentare fortifică pereţii arterelor. Şi încă ceva!

Masează-ţi picioarele cu geluri reconfortante din extracte de muguri de castan,viţă-de-vie şi frunze de alun. Vei fi uimită de rezultate.

După 50 de ani

Cu siguranţă vrei să înlături cât mai rapid simptomele menopauzei:bufeuri care survin noaptea şi se multiplică în timpul zilei,transpiraţie abundentă,uscăciune vaginală,nervozitate.

Dacă ai fost la medic şi nu ţi-a prescris un tratament hormonal,atunci încearcă tinctura de sunătoare.

Înlătură eficient stările de indispoziţie. Iei câte 30 de picături diluate în apă,de trei ori pe zi,timp de o lună.

Înainte de administrare,întreabă medicul sau farmacistul dacă nu interacţionează cu tratamentul medicamentos pe care-l iei zi de zi.

De regulă,tinctura de sunătoare nu se asociază cu unele antidepresive,anestezice sau medicamente cu acţiune asupra metabolismului hepatic.

Contra bufeurilor,încearcă un melanj din pulberi de creţişoară şi iarbă de salvie.

Amesteci două părţi egale din aceste plante uscate şi le macini în râşniţă. Din praful obţinut iei câte o jumătate de linguriţă,de patru ori pe zi.

Îi vei simţi mai repede efectul dacă îl laşi să se dizolve 5-10 minute sub limbă,după care bei puţină apă. Ai grijă,însă!

Prima linguriţă cu pulbere se ia dimineaţa pe stomacul gol. La fel acţionează şi tinctura de rădăcină de lemn-dulce,deoarece alimentează organismul cu estrogeni naturali.

Beneficiul lor pentru sănătate constă în faptul că,odată ajunşi în organism,au o acţiune similară cu cea a estrogenului secretat de ovare,însă fără efectele nedorite ale medicamentelor de sinteză cu acest hormon.

Aşa reduci şi bufeurile,transpiratia abundentă,stările depresive sau lipsa poftei de mâncare.

Tinctura se ia de patru ori pe zi,dizolvată cu puţină apă,pe stomacul gol.

După trei săptămâni de cură (nu se ţine mai mult de patru ori pe an)  e indicat să faci o săptămână de pauză,după care o poţi relua.

Goji,un elixir al tinereţii

Cercetătorii au descoperit că Goji este fructul cu cei mai puternici antioxidanţi dintre toate alimentele din lume.

Conţine vitaminele A şi C,care previn procesul de îmbătrânire prematură a ţesuturilor,proteine,18 aminoacizi,21 de minerale şi 29 de acizi graşi diferiţi.

Toate aceste elemente susţin sistemul imunitar şi dau o stare bună. Şi încă ceva! Goji este un bun adjuvant în bolile de inimă.

Fitosterolii echilibrează nivelul colesterolului în organism,inhibând astfel absorbţia chiar din intestin.

Consumul zilnic recomandat este de 30 de grame de Goji. Mai încearcă şi ceaiul de Goji,câte trei-patru căni pe zi. E aromat şi reconfortant!