Fructul care ţine sub control glicemia

1 81344 original jpg jpeg

Perele, considerate darul zeilor, sunt populare în întreaga lume datorită calităţilor lor nutritive unice. Se pare că fructele au beneficii medicinale şi conţin un număr mare de vitamine şi minerale, care au efecte pozitive asupra sănătăţii şi previn mai multe afecţiuni.

Iată de ce este bine să incluzi perele în alimentaţia zilnică:

Sunt bogate în fibre şi ţin sub control glicemia

Pereţii sunt sursă importantă de fibre şi oferă zilnic 25-30 de grame. Fibrele au calorii digerabile zero şi ajută la menţinerea sub control a nivelului de zahăr din sânge. În plus, fibrele sunt foarte bune în procesul de eliminare a toxinelor acumulate în organism.

Îmbunătăţesc digestia

Datorită conţinutului ridicat de fibre, perele sunt bune pentru persoanele care se confruntă cu constipaţia. Perele oferă 18% din necesarul zilnic de fibre, care ajută procesul de digestie. În plus, substanţele nutritive din fruct luptă împotriva daunelor produse de radicalii liberi şi previn cancerul de colon şi alte afecţiuni.

Accelerează procesul de pierdere în greutate

Pereţii sunt fructe cu conţinut scăzut de calorii şi conţin zaharuri naturale. O singură pară are doar 100 de calorii, ceea ce este suficient pentru o persoană care ţine dietă şi care o mănâncă ca gustare între două mese (mic-dejun/prânz sau prânz/cină). Include perele în alimentaţia ta dacă încerci să slăbeşti, deoarece astfel îi oferi corpului fibrele şi substanţele nutritive (energia) de care are nevoie.

Întăreşte sistemul imunitar

Pereţii conţin vitamina C, un puternic antioxidant care luptă împotriva daunelor provocate de radicalii liberi şi reduce stresul oxidativ. Vitamina C este necesară pentru protejarea ADN-ului, menţinerea unui metabolism sănătos, repararea ţesutului şi încetarea mutaţiei celulare. De asemenea, are efect antiîmbătrânire şi întăreşte sistemul imunitar.

Previne afecţiunile cardiovasculare

Perele sunt recomandate persoanelor predispuse la boli de inimă. Fitochimicalele (antioxidanţi) prezente în fruct reduc riscul de afecţiuni cardiovasculare, atac de cord şi accident vascular cerebral. De asemenea, este prevenită depunerea grăsimilor pe pereţii arterelor.

Ţine sub control nivelul de zahăr din sânge

Perele conţin zaharuri naturale sub formă de fructoză şi au un indice glicemic scăzut. Persoanele care suferă de diabet pot mânca pere fără griji. Ele au capacitatea de a îmbunătăţi sensibilitatea la insulină, care joacă un rol-cheie în menţinerea sub control a diabetului zaharat.

:



Recente

Regula 3 30 300 pentru a fi fericit  Sursa foto shutterstock 2228784763 jpg
Tendinta pe retelele sociale de combatere a strestului  Tapping EFT  Sursa foto shutterstock 2141108933 jpg
amintiri jpg
empatie jpg
Cum sa cresti stima de sine  Sursa foto shutterstock 2341996931 jpg
Rugaciune jpg
Somatizarea emotiilor jpg
cristaloterapie jpg
prescură jpg
Transfăgărășan jpg
Incredere in sine jpg
pastrarea unui secret este nociva pentru sanatate jpg
interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg