Gata cu pilula. La ce să te aştepţi?

1 80655 original jpg jpeg

Nu termini bine cu luatul pilulei, că începi să-ţi faci griji pentru alte lucruri. De data asta, pentru alte cauze. Tot ce trebuie să ştii este că fiecare organism reacţionează în modul său unic la oprirea pilulei. În doar câteva zile de la încetarea administrării (două-trei, nu mai mult), toţi hormonii din pilulă se duc din organism, iar ovulaţia trebuie să reînceapă şi ea cât de curând.

La unele femei, foarte repede de la încetarea pilulei, la altele pot să treacă şi câteva luni. Nu contează cât timp ai luat pilula,10 luni, 10 ani sau 15, hormonii trec repede din organism, iar menstruaţia se reinstalează imediat.

SPM, acnee, creşteri în greutate

La modul general, menstruaţia ar trebui să se regleze cu totul în decurs de trei luni de la oprirea pilulei. Dacă ai avut ovulaţii neregulate înainte să iei pilula, aceasta va fi la fel şi după ce vei înceta să iei pilula. Dacă nu vrei copii, trebuie să recurgi la alte metode contraceptive (prezervativul sau diafragma).

Unele femei experimentează ceea ce se numeşte amenoreea post-pilulă. Motivul, potrivit specialiştilor, ar fi acela că acele organisme au nevoie de o perioadă mai lungă pentru reluarea activităţii hormonale.

Multe femei au început să ia pilula contraceptivă ca să scape de acnee, dar, din păcate, aceasta revine după încetarea administrării pilulei. În ceea ce priveşte fluctuaţiile în greutate, trebuie să ştii că pilulele bogate în estrogen pot să dea, după încetarea administrării, retenţie de apă şi creştere în greutate. La fel, fiecare experienţă e altfel.

Multe pilule sunt realizate pentru un control mai bun al sindromului premenstrual. Este motivul pentru care, la încetarea administrării, simptomele premenstruale se vor reinstala, cel puţin pentru o perioadă, deci pregăteşte-te pentru greţuri, ameţeli, schimbări bruşte ale emoţiilor, dureri de cap.

Mai există şi fenomenul de oligo-ovulaţie care se poate reinstala după oprirea administrării pilulei. Oligo-ovulaţie înseamnă să nu ai ovulaţii regulate, iar asta nu înseamnă neapărat că ai vreo problemă medicală. Totuşi, cel mai indicat este să mergi la un medic specialist. 



Recente

interviu pentru un job  foto   Shutterstock jpg
5 obiceiuri care iti dezvaluie personalitatea  Sursa foto shutterstock 1746342872 jpg
intalnire anulata jpg
Ce vezi prima data iti arata cum reactionezi in fata provocarilor  Sursa foto Jagranjosh jpg
Test jpg
Test  Care este prima impresie pe care o faci  Sursa foto shutterstock 1354368305 jpg
Loc de munca toxic  jpg
Metoda kaizen de evitare a burnoutului  Sursa foto shutterstock 702522496 jpg
o persoana care minte jpg
Ce spune despre tine modul in care folosesti tubul de pasta de dinti  Sursa foto shutterstock 651225181 jpg
intuitie jpg
Desenele pe care le faci in graba arată ce te motiveaza in viata  Sursa foto shutterstock 2291956477 jpg
Sfintii 40 de Mucenici  Sursa foto Wikimedia jpg
Ce este ableismul  Sursa foto shutterstock 2292625553 jpg
copil deprimat  foto   Shutterstock jpg
Ce vezi prima data in aceasta imagine iti dezvaluie cele mai mari frici jpg
cadou jpg
femeie puternica jpg
personalitate jpg
5 calitati nelipsite persoanelor inteligente emotional  Sursa foto shutterstock 715595482 jpg