Ghimbirul, aliatul siluetei

1 79864 original jpg jpeg

Ghimbirul este extrem de bun pentru sănătate, fiind folosit adeseori în preparate, atât proaspăt, cât şi uscat. Iată la ce îl poţi folosi!

Te ajută să slăbeşti

Dacă îţi doreşti o siluetă armonioasă, însă ai de dat câteva kilograme de dat jos, ghimbirul te poate ajuta. Acesta stimulează metabolismul, accelerând arderea grăsimilor. Bea în fiecare zi o limonadă de ghimbir pe care o obţii dintr-un litru de apă, combinat cu zeama de la o lămâie, 2 linguri de miere şi 3 cm de rădăcină de ghimbir ras.

Scade febra

Febra netratată la timp poate crea probleme serioase de sănătate. Prepară-ţi un ceai din 2 cm de ghimbir adăugat la o cană cu apă clocotită. Se lasă 5-7 minute la infuzat, apoi se bea. După ce începe să se răcească, poate fi îndulcit cu miere.

Stimulează apetitul

Pentru cei care se confruntă cu un deficit de vitamine, în special din cauza unui regim alimentar sărac din punct de vedere nutriţional, ghimbirul poate fi de ajutor. Adaugă-l ras în mâncare, de cel puţin 3-4 ori pe săptămână.

Tratează diareea

Tulpina ghimbirului conţine substanţe care tratează cu succes diareea sau dizenteria. Totodată, acesta protejează sănătatea sistemului digestiv, mai ales în cazul copiilor.

Calmează tusea

Poţi calma tusea şi gâtul inflamat cu un remediu natural, pe bază de ghimbir. Este uşor de preparat, ai nevoie de câteva felii de ghimbir proaspăt pe care le adaugi într-o cană cu apă fierbinte. După 10 minute de infuzat, serveşti ceaiul cu înghiţituri mici.