Glucoza vs fructoza. Care este mai dăunătoare organismului?

CLIIMA20140410 0029 1 jpeg

Glucoza vs fructoza. Zahărul se împarte în două categorii:cel natural-fructoza (care se găseşte în fructe),şi cel introdus în dulciuri,fiind prelucrat,adică glucoza.

Glucoza vs fructoza - Ce este glucoza

Odată ajunsă în intestinul subţire, glucoza stimulează producţia de insulină de către pancreas. Insulina este un hormon care transformă glucoza din sânge în energie.

Prea multe dulciuri înseamnă automat şi o cantitate mare de glucoză în organism,ceea ce va duce şi la secreţia unei cantităţi mari de insulină. Chiar dacă inţial te vei simţi plină de energie,creierul va lua măsuri ca să echilibreze situaţia şi va stimula producţia de serotonină,adică hormonul somnului.

Citeşte şi:

Ştii cât de periculos este zahărul?

În ce alimente se ascunde zahăr din belşug?

Glucoza vs fructoza - Rolul insulinei

Insulina este cea care creează o senzaţie permanentă de foame,deoarece inhibă producţia de leptină,hormonul care transmite creierului senzaţia de saţietate. În lipsa lui,vei simţi nevoia constantă să ronţăi ceva şi vei depăşi numărul de calorii recomandat zilnic.

Mai mult,expunerea prelungită a pancreasului la insulină,îl fac să devină imun la acest hormon. Astfel,nivelul ei nu va mai putea fi reglat,ceea ce favorizează apariţia diabetului.

Fructoza

Spre deosebire de glucoză,ficatul poate metaboliza fructoza,transformând-o în substanţe nutritive pe care organismul le poate utiliza. Însă,cum ce este prea mult strică întotdeauna,excesul de fructoză duce la formarea de celule grase la nivelul ficatului,ceea ce poate provoca îmbolnăvirea lui.

Prea multă fructoză duce la scăderea colesterolului bun,LDL-ul şi stimulează producţia de trigliceride,care se vor depune în timp pe vene şi artere,ceea ce creşte riscul de infarct sau de accident vascular cerebral.Recente

jobul viitorului jpg
Paralizie in somn jpg
Zambet jpg
Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg