Grăsimea de pe talie, risc pentru inimă

simeon stalpnicul png

Păstrarea în limite normale a circumferinţei taliei reprezintă cea mai bună cale de a preveni riscul de obezitate, potrivit unui studiu recent. De asemenea, raportul talie-înălţime indică nivelul de risc de apariţie a diabetului zaharat şi a bolilor de inimă.

În urma studiului,cercetătorii au ajuns la concluzia că,indiferent de sex,riscul de a ajunge în spital sau chiar de a muri din cauza unei probleme cu inima era cu atât mai crescut cu cât indicele de masă corporală şi circumferinţa taliei erau mai mari.

Fiecare punct în plus sesizat la indicele de masă înseamnă creşterea riscului de apariţie a unei boli cardiace cu 3% la femei si cu 7% la barbati,în timp ce zece centimetri în plus în talie creşte riscul cu 19% la femei şi cu 30% la bărbaţi.

„Menţinerea constantă a valorii circumferinţei taliei poate ajuta la creşterea speranţei de viaţă pentru fiecare persoană din lume”,potrivit cercetătorului Aswell.

Conform rezultatelor studiului,obezitatea şi lipidele se numără printre factorii care au un efect negativ asupra presiunii sângelui,crescând nivelul efortului pe care inima trebuie să-l depună. Cu cât abdomenul unei persoane este mai mare,cu atât inima are mai mult de muncă pentru a pompa sângele în întreg organismul.

La studiu au participat peste 36 de mii de femei cu vârsta cuprinsă între 48 şi 83 de ani şi  peste 43 de mii de barbati cu vârsta cuprinsă între 45 şi 79 de ani.Recente

Secret, zodii jpg
George Clooney, Lisa Snowdon  Shutterstock jpg
Curatenie jpg
cupluri de vedete  sursa   Shutterstock jpg
flori shutterstock 553167952 jpg
apocalipsa jpg
joburi de viitor jpg
Obiceiuri noi jpg
Suflet pereche jpg
Job jpg
femeie cu geantă  foto   Shutterstock jpg
Parinte jpg
Test jpg
print 3d  Shutterstock jpg
Ce spune despre tine culoarea preferata  Sursa foto shutterstock 1981034735 jpg
Intelepciune jpg
prima intalnire jpg
Cuplu jpg
Stres jpg
Restaurant cu specific italian jpg